1

Brasil: LCP-aktivister drept i Tiago dos Santos

29. oktober drepte politiet fattigbøndene Gedeon José Duque og Rafael Gasparini Tedesco. De siste 2 månedene er 7 personer, inkludert de to, drept i det samme området, av paramilitære og statlige styrker som kjemper mot fattigbøndenes revolusjonære bevegelse.

Drapene på kameratene Gedeon og Rafael fant sted i regionen Nova Mutum, i områder som er invadert av statsministerens ulovlige operasjoner mot mer enn 700 familier, og som har pågått siden begynnelsen av oktober. Reaksjonen forteller den vanlige historia om sammenstøt og skuddveksling, for å dekke over sine daglige forbrytelser mot de fattige og kjempende.

I en uttalelse fra Fattigbøndened forbund (LCP) i Rondônia og Vest-Amazonas 29. oktober står det at kameratene Gedeon og Rafael, militante fra  Fattigbøndenes forbund (LCP), kjempa sammen med hundrevis av bondefamilier for et stykke jord for å overleve og ofra livene sine for å forsvare denne saken. Kamerat Gedeon var en leder elsket av bondefamilier for sin dedikasjon til kampen, for sitt mot og rettferdighetssans, og Rafael var en ung stridende, med en tørst etter rettferdighet for folket. Massene i Tiago dos Santos-leiren og Ademar Ferreira-områdene sørger over deres død, men de vil tørke tårene sine og fordoble sitt klassehat mot utbyttere og undertrykkere av folket. De roper på hevn og vil framover rope av all sin kraft: Kameratene Gedeon og Rafael! Tilstede i kampen!

Under den urettferdige og ulovlige krigsoperasjonen mot familiene fra Tiago dos Santos og Ademar Ferreira-området, der store deler av bondefamiliene blei fjerna fra hjemmene og jorda si og blei trakassering og trua av polititroppene. Den kyniske øverstkommanderende for militærpolitiet sa at alt gikk uten problemer, at de utkasta familiene «bodde på et vertshus, og fikk mat», og andre åpenbare løgner. Sannheten er at i tillegg til å holde familiene trengt sammen under usunne forhold på en skole, uten vann eller mat, begikk de alle slags vilkårlige overgrep, som ydmykende ransakinger, juling, trusler, mens tropper jaget familiene som hadde gått inn i skogen, ødela hus, stjele produksjonen fra gårdene, og husdyr og andre eiendeler fra bøndene, inkludert en helsepost med medisinsk utstyret.

Den gigantiske krigsoperasjonen har blitt skjult av pressemonopolene til en håndfull familier, og drapet på våre kamerater har blitt rapportert fordreid av løgner av søppelpressa i Rondônia. Det er bare som forventa av disse talerørene og tjenerne for latifundioen og militærpolitiet. De ønsker å gjøre det feige drapet på kameratene til et blodig trofé, og som bevis på god tjeneste for latifundioen.

I uttalelsen vises flere eksempler på ugjerningene som er gjort mot bøndene, som drapet på 11 bønder på Santa Elina-gården, og blant dem ei jente på 7 år, 9. august 1995. Også Bolsonaros folkemord på over 600 000 brasilianere, gjennom manglende beskyttelsestiltak mot pandemien, sabotasje av vaksineinnkjøp og oksygentilførsel til sykehus, løftes fram. Nevnes gjør også drapet på tre bønder i fullt arbeid i Ademar Ferreira-området, kameratene Amarildo, Amaral og Kevin, 13. august i år. Drapet på kameratene Gedeon og Rafael legges til de andre. Bare i løpet av de siste 2 månedene er 7 personer drept i det samme området, av kriminelle hender til uniform eller sivilkledd politi sendt av guvernør Marcos Rocha og fascisten Bolsonaro. Disse forbrytelsene er det direkte ansvaret til guvernør oberst Marcos Rocha, marionett av latifundiários, av sikkerhetssekretæren Helio Pachá, slakteren til Santa Elina, og av oberst Alexandre Almeida, generalsjef for militærpolitiet i Rondônia.

Ansvarlig er også Bolsonaro og hans folkemorderiske militærregjering, som åpent forsvarer og anvender terror- og massemordpolitikken mot de fattige på landsbygda og i byene. Som åpent forsvarer, oppmuntrer og gir carte blanche til de fascistiske og blodtørstige impulsene til de væpnede gjengene til godseierne og de feige polititroppene, profesjonelle leiemordere i statens lønn fra skatt pint ut av folket, til å begå drap mot de fattige ustraffet.

LCP slår i uttalelsen fast at  ingen statsterrorisme vil kunne stoppe kampen om jorda. Så lenge jorda er konsentrert i hendene på en håndfull parasittiske godseiere vil kampen for jord til bøndene fortsette. Blod drukner ikke revolusjonen, det vanner den! Hat og vilje til å kjempe stiger. De drepte bøndene var ærefulle arbeidere, kamerater av LCP, ledere anerkjent av massene. Dagen er ikke lang før bøndene vil reise seg i millioner, feie bort latifundioen og stoppe århundrer med utbytting og vold begått mot oss.

LCP oppfordrer alle familier i områdene til å forene seg enda mer for å forsvare sine legitime jordområder, stå fast og organisert for å avverge angrepene fra de morderiske hordene i denne gamle, råtne, korrupte og folkemorderiske staten av store godseiere og store borgerlige, imperialismens tjenere, hovedsakelig nordamerikanerne og deres dukker, guvernør Marcos Rocha og hans kumpaner.

Hele uttalelsen kan leses hos A Nova Democracia: 

LCP: ‘PM assassina mais dois camponeses em operação ilegal na Área Tia