1

Nye store protester mot restriksjoner og represjon

Av en kommentator

Helgen 3.-5. desember har flere europeiske storbyer vært preget av store folkelige protester. Demonstrasjonene i Serbia har ikke vært alene. I Brüssel har tusenvis deltatt i protester mot “koronapass”, og det har vært voldelige sammenstøt med politiet.

I Nederland og Barcelona har titusenvis protestert mot innføring av vaksinepass.

Brüssel i Belgia.

Utrecht i Nederland.

I Paris har De gule vestene fortsatt sine protester, særlig rettet mot myndighetenes represjon, og demonstranter har marsjert under slagord om at kampen vil bli langvarig. Demonstrasjoner er også organisert av ansatte i helsevesenet, som protesterer mot kutt i velferden generelt og i sykehusene spesielt, for flere sengeplasser.

Paris, Frankrike.

I Australia er det vekket stort raseri over konsekvensene av den økonomiske krisa, og det er holdt store demonstrantasjoner mot tvungen vaksinering og såkalte vaksinepass. Det er også organisert antifascistiske protester, blant annet mot fascistene som utnytter protestene til å fremme sin agenda.

Store protester marsjerer i Australia under reaksjonære faner, hvor slike elementer utnytter misnøyen blant massene mot myndighetenes repressive tiltak og de økonomiske og sosiale problemene i landet.

Melbourne, Australia.

Søndag protesterte mer enn 40.000 mennesker i Wien, hovedstaden i Østerrike. Det var et tjuetalls demonstrasjoner som var tillyst samme dag, de fleste mot nedstengning og obligatorisk vaksinering.

Les mer:

First EU country to lock down unvaccinated hit by mass protests (VIDEOS)

Brussels police fire tear gas as COVID restrictions protests turn violent

Covid-19: Anti-lockdown riot erupts in Belgium as protests sweep Europe | news.com.au — Australia’s leading news site

COVID-19 protests across Europe

Brussels police fire tear gas as COVID restrictions protests turn violent

‘Vaccines don’t make you free’: Thousands protest COVID-19 measures in Brussels