1

Bolivia: Aksjoner til ære for formann Gonzalo

La Jornada Popular Diario skriver at de siste ukene har revolusjonære utført aksjoner til ære for formann Gonzalo. Plakater og flagg er hengt opp i proletære nabolag i flere byer i Bolivia.

Les bloggen her (lenke).

Tribune of the People peker på viktigheten av bildene, fordi de er blant de første publiserte aksjonene for formann Gonzalo i Bolivia i nyere tid, og fordi Bolivia deler sin vestlige grense med det sørlige Peru og er et viktig sted for maoistiske revolusjonære, ettersom revolusjonære der spilte en viktig rolle i å forene kommunistpartier og organisasjoner i Latin-Amerika med læren til formann Gonzalo.

De skriver videre at formann Gonzalo inspirerte og veiledet arbeiderne og bøndene i Peru til å reise seg i stort antall, erobre jord på landsbygda og kaste politi og militærstyrker ut fra store territorier, som senere ble satt under folkets demokratiske kontroll. Formann Gonzalos ledersakp strekker seg langt utover hans praktiske ledelse av folkekrigen i Peru – han er den ideologiske lederen for revolusjonære rundt om i verden fordi han syntetiserte maoismen, et uslåelig våpen i hendene på de undertrykte massene. Antallet aksjoner i Bolivia og over hele verden viser styrken til den internasjonale kampanjen for å forsvare lederskapet til formann Gonzalo og den økende enheten rundt maoismen fra revolusjonære rundt om i verden.

Referanser

La Jornada Popular Diario: BOLIVIA: Acciones en Homenaje al Presidente Gonzalo

Tribune of the People: Bolivia: Revolutionaries Honor Chairman Gonzalo and Raise the Red Flag of Maoism