1

Irland: Markering av den blodige søndagen

Anti Imperialist Action (AIA) har lagt ut rapport og video fra markeringa av 50-årsmarkering av den blodige søndagen i Derry 30. januar 1972. En krigsforbrytelse sanksjonert på høyeste nivå av den britiske regjeringa og utført av britiske fallskjermsoldater.

AIA skriver at de søndag 30. januar var del av ei stor revolusjonær republikansk blokk i marsjen i Derry. Blokka blei leda an av et banner der det sto «Vi tjener verken konge eller keiser», et slagord som blei gjort kjent av den store sosialistiske republikaneren, James Connolly. Stjerneplogen, flagget til Irish Citizen Army, var framtredende i blokka.

Blokkas deltakere hadde reist fra Dublin, Wicklow, Wexford, Carlow, Kerry, Cork, Westmeath, Louth, Galway, Armagh, Donegal, Antrim og Derry som viser at revolusjonær sosialistisk republikanisme er på anmarsj. I tillegg hadde de selskap av flere internasjonale kamerater.

AIA skriver at 50 år etter den blodige søndagen finnes det ikke noen britisk rettferdighet i Irland, og kampen for å fjerne britisk imperialisme, for nasjonal frigjøring og sosialistisk revolusjon må fortsette fram til seier. De oppfordrer den som er klar til å spille sin rolle, til å bli med i i dag, og de avslutter med James Connollys udødelige ord: ‘Kampen må fortsette!’.

Les også:

Referanse

Anti Imperialist Action: Republicans March for 50th Anniversary of Bloody Sunday in Derry