1

Peru: Fjerde regjering på under ett år

Borgerlige medier melder at presidenten i Peru, den opportunistiske og folkemorderiske Pedro Castillo, tok en ny regjering i ed denne tirsdagen. Da var det fire dager siden han avsatte Héctor Valers regjering – en regjering som bare ble sittende i tre dager.

Den nye regjeringen skal ledes av tidligere justisminister Anibal Torres. Castillo ble president i Peru 28. juli i fjor, og de stadige utskiftelsene i regjeringen blir utnyttet av hans kritikere og motstandere. Castillo har fått oppgaven med å restrukturere den peruanske staten, gi den byråkratkapitalistiske økonomien en ny impuls, og utrydde folkekrigen i landet. Dette omtales av Perus Kommunistiske Parti som de tre store oppgavene for den byråkratkapitalistiske staten.

Utskiftelsene avdekker igjen den dype allmenne krisa i den peruanske byråkratkapitalismen, som i dette tilfellet kommer til uttrykk i politikken. Opportunister verden over feiret Castillos seier, som frontfigur for et parti som tilogmed kalles marxist-leninistisk (Perú Libre), men det er ingen grunn til å feire. Castillo er en tidligere rondero (medlem av paramilitære reaksjonære bander organisert av den gamle staten), og han viderefører den folkemorderiske politikken til den gamle staten, som har kostet hundretusenvis av liv i møte med pandemien.

Les også:

Referanser

Peru har fått sin fjerde regjering på et halvt år – VG Nå: Nyhetsdøgnet

Peru har fått sin fjerde regjering på et halvt år