1

Aktiviteter de siste ukene

Kampkomiteen har rapportert om deltakelse i demonstrasjoner mot de høye strømprisene i Bergen, Trondheim og Kristiansand, og markering av samefolkets dag i Kristiansand. 

Markering av samefolkets dag

6. februar arrangerte Kampkomiteen i Kristiansand en markering av samefolkets dag sammen med flere andre organisasjoner. Deltakerne gikk i tog, og det blei holdt appeller i solidaritet med samefolkets kamp, som fordømte den norske statens behandling av samene, koloniseringen og rovdriften på naturen i Sápmi. Etter turen var det ei sosial samling med flere taler og med servering av den samiske nasjonalretten biđus. 

Demonstrasjoner mot strømprisene

Tirsdag 15. februar arrangerte fagbevegelsen fakkelmarkeringer 21 forskjellige steder i landet. I Bergen deltok Kampkomiteen med flagg og banner med teksten “Kjemp mot de høye strømprisene!”. De fremmøtte på demonstrasjonen viste mye sinne mot politikerne, og særlig regjeringa. Det var flere taler, blant annet fra NHO, og på grunn av dette samarbeidet med kapitalistene var det mye fokus på industrien, og mindre på hvordan strømprisene rammer vanlige folk. Ca 100-200 personer deltok på markeringa.

I Trondheim deltok aktivister fra Kampkomiteen i demonstrasjonen med røde flagg. Det var ei punktmarkering på torget med bannere, flagg, skilt og fakler. Markeringa startet med musikalske innslag, før det fra scenen ble holdt appeller fra representanter fra fagforeninger og Naturvernforbundet.

I Kristiansand møtte det opp 200-300 på demonstrasjonen på torvet. Det blei holdt appeller og spilt musikk. Mange hadde fakler eller plakater, og det var også bannere, organisasjonsflagg og fagforeningsfaner, og aktivister fra Kampkomiteen hadde med røde flagg. 

https://kampkomiteen.org/wp-content/uploads/2022/02/VID_20220216100228.mp4

Referanser