1

TKP/ML markerer partiets og martyrenes minneuke

I slutten av januar blei det utført aksjoner i Sveits, Tyskland, Frankrike, Belgia og Østerrike for de falne stridende for TKP/ML og revolusjonen i Tyrkia. I Liège i Belgia starta markeringa med ett minutts stillhet før åpningstalen der nødvendigheten av revolusjonær vold blei vektlagt. Seinere var det filmvisning og musikalske innslag.

På markeringa på Dersim kultursenter i Paris holdt ulike revolusjonære krefter fra Tyrkia og maoister fra Frankrike taler. Det var også ei filmvisning til minne om de falne revolusjonære.

Det var tre markeringer i Østerrike. På et arrangement i Innsbruck blei var det sang, taler, diktlesning og film. Og det blei lest opp en hilsen fra de fengsla stridende det lukka kvinnefengselet Gebze. 

Utdrag fra en tale som blei holdt på markeringa i Wörgl : «Våre martyrer, som er mursteinene i den 50-årige praksisen med uavbrutt kamp, ​​bidrar til vår resolutte og høylytte minnesmarkering av de revolusjonære. Vi forsvarer og minnes de som gikk i spissen for vår 50-år lange kamp, ​​de som ofra livet uten å nøle, hvert øyeblikk, hvert minutt på det mest ekstraordinære punktet i kampen vår.» 

På markeringa i Neunkirchen var det taler, filmvisning og et kulturinnslag av Aydın Şafak med sanger og dikt.

I Tyskland, i Ludwigsburg nær Stuttgart, blei markeringa av martyrene akkompagnert av Internasjonalen, etterfulgt av kunstneren Ali Çiçek med egenkomponerte sanger for revolusjonens martyrer.

I Basel, Sveits, blei det etter taler og filmvisning lest en uttalelse fra organisasjonen til familiene til martyrene og fangene. Og et Partizan-barnekor opptrådte.

.

Referanse

Dem Volke dienen: Partizan – Gedenkwoche für die Märtyrer der Partei und der Revolution in Europa