1

Frankrike: #JusticePourGuillaume – ett år senere

9. februar 2021 tok fagforeningsaktivisten og studenten Guillaume Tran Thanh selvmord. Tre uker tidligere hadde Guillaume skrevet offentlig at han ble voldtatt av Maxime Cochard, en politiker fra det revisjonistiske «kommunistpartiet» PCF, og dette har fortsatt ikke fått følger for Cochard.

I tre uker ble Guillaume trakassert av Maxime Cochard og hans partner Victor Laby. Over et år har gått og det revisjonistiske paret har ikke møtt noen konsekvenser fra PCF eller den borgerlige franske staten. Maxime Cochard sitter fortsatt i bystyret i Paris. Partilederen og presidentkandidaten for PCF Fabien Roussel, har akseptert en støtteerklæring til Maxime Cochard.

Etter at Guillaume tok selvmord delte tusenvis av mennesker deres negative opplevelser i homofile forhold gjennom emneknaggen #MeTooGay. #JusticePourGuillaume, som betyr “Rettferdighet for Guillaume”, ble også brukt for å kreve at voldtektsmannen Maxime Cochard blir straffet. Ett år senere pågår protester og aktiviteter for rettferdighet for Guillaume (Justice pour Guillaume).

Referanser:

Guillaume tran thanh
Justice pour Guillaume – Manifestation contre les violences patriarcales
Après le suicide de Guillaume T. à l’origine de #MeeTooGay, sa famille souhaite porter plainte
Collectif Justice Pour Guillaume (@col_JPGuillaume) / Twitter