1

India: Den siste ukas aksjoner

Vi deler fra Dem Volke dienen en oversikt over noen av forrige ukes aksjoner som Folkets Geriljafrigjøringshær (PLGA), under ledelse av Indias Kommunistiske Parti (Maoistene) mistenkes å stå bak. 

24. mars blei maoistiske plakater hengt opp langs ei to kilometer lang strekning i Orccha-regionen i Narayanpur i Bastar-distriktet i Chhattisgarh. Ingen detaljer er foreløpig kjent om det nøyaktige innholdet i plakatene. 

23. mars blei en skogvokter som jobba som politiinformant arrestert og drept. PLGA-medlemmer mistenkes for handlingen. Maoistene etterlot også løpesedler som trua skogvokterne og andre med alvorlige konsekvenser for sin korrupte praksis og for å spionere for politiet. I løpesedlene ba også maoistene om støtte fra landsbyboerne i kampen for kvinners og fattiges rettigheter. 

22. mars mistenkes maoistiske styrker å ha satt fyr på syv kjøretøy og maskiner som blei brukt til veiarbeid i en landsby i Kanker-distriktet, Chhattisgarh. Ei væpna gruppe skal ha storma landsbyen og satt fyr på kjøretøyene og utstyret, inkludert en blandemaskin, en gravemaskin, en traktor og en vanntank. Ifølge den borgerlige pressa kunne de revolusjonære styrkene etter det vellykka angrepet trekke seg tilbake uten tap. 

21. mars angrep angivelig PLGA-krigere en politileir i Elmagunda-området i Sukma-distriktet i Chhattisgarh. Minst tre medlemmer av de reaksjonære sikkerhetsstyrkene blei skadd. «Maoistene angrep sikkerhetsleiren med hjemmelagde våpen […] Maoistene skjøt ikke bare, men kasta også hjemmelaget granater […]».

Referanser
Dem Volke dienen: Aktionen der letzten Woche im Volkskrieg in Indien
The Times of India: Maoists dig up roads, put up banners in Narayanpur district
Hindustan Times: MP forest department employee killed by Maoists in Balaghat
The Print: Naxals torch vehicles, machines engaged in road work in Chhattisgarh
The Indian Express: Chhattisgarh: Maoists attack CRPF camp in Sukma, three personnel injured