1

Tyskland: kraftfull demonstrasjon mot politivold

Tyskland: Kraftfull demonstrasjon mot politivold

7. mai samla hundrevis av mennesker seg i en demonstrasjon mot politivold i Mannheim der en 47 år gammel mann ble lagt i bakken og slått i hjel av politiet 2. mai.  

Dem Volke dienen skriver at politiet trolig ble oppringt av en psykiatrisk lege fordi pasienten hans trengte hjelp, og at svina så overmanna han og knuste hodet hans. Drapet er filma av flere personer, og det alle kan se i videoene krevde en obduksjonsrapport fra politiet – “spor av stump vold”. Politiet og den borgerlige pressa overgår hverandre i absurditeter, og sier at det gjenstår å se akkurat hvorfor mannen “kollapset” og “trengte gjenoppliving”.

Videoen kan sees her.

De skriver videre at som vanlig, når den borgerlige statens lakeier dreper så starter umiddelbart en kampanje mot offeret. Den omkomne fulgte ikke politiets instrukser om å stoppe, og han «kollapset av ukjente årsaker». Avisene støtter den uniformerte gjengen av mordere med å skrive at det «fremdeles er uklart om 47-åringen døde en voldelig eller en naturlig død». Fakta er: politiet slo en mann som lå på bakken til han til slutt døde. Det kan alle se. Noe som også gå utslag i den store oppslutninga om demonstrasjonen.   

Demonstrasjonen starta med ei samling på torget, like ved drapsstedet. Taler fra ulike grupper og organisasjoner ble lest opp. Blant annet talte en arbeidskollega av den drepte mannen. 

Hundrevis marsjerte så gjennom Mannheim sentrum i en svært militant demonstrasjon. Ifølge uavhengige journalister deltok rundt 1500 personer, politiet opplyser om 900. Det blei ropt slagord som «løgnere, mordere, politisvin!» og «BRD politistat, vi spyr av deg!!» og demonstrasjonens uttrykk blei forsterka av pyroteknikk. Det ble også utført angrep mot politistasjonen og tingretten fra demonstrasjonen. Demonstranter kastet malingsposer, flasker og fyrverkeri, og «ACAB» og «mordere» blei tagga flere steder. 

Hvor godt massene forstår at opprøret mot dette systemet er rettferdig, blei vist gjentatte ganger under demonstrasjonen. Mange tilskuere hilste demonstrasjonen med stor entusiasme og jubel.

Ved demonstrasjonens avslutning ble det gjort oppmerksom på at det planlegges aksjoner på stedet hver mandag framover inntil det foreligger fullstendig avklaring og morderen er navngitt og dømt. Politiet var sterkt representert, men holdt en lav profil, og turte ikke angripe demonstrasjonen, da det helt sikkert ville påført dem både fysiske skader og et knusende politisk nederlag.

10. mai, bare åtte dager etter det første drapet har Mannheim-politiet på ny drept. De ble tilkalt på grunn av en høylytt familiekrangel. Den døde mannen var trolig involvert i en krangel med sin mor, og han skal ha truet med å ta livet sitt og skadet seg selv med kniv. Politiets reagerte med å åpne ild. De skjøt mannen i beinet, og mannen skal ha dødd av hjertesvikt og høyt blodtap, men også denne gangen nekter politiet for at det er deres skyld at han døde. Og også i denne saken får de hjelp av borgerlig media som leverer overskrifter som «Knivmann (31) dør i politiaksjon» for å diskreditere offeret.

Referanser
Wieder ein Mord durch die deutsche Polizei
07.05.: Demonstration in Mannheim
Mannheim: Kraftvolle Demonstration gegen Polizeigewalt
Mannheim: Erneut ein Toter bei Polizeieinsatz