1

Brasil: Stopp forfølgelsen av folkets advokat, Lenir Correia Coelho!

Bilde: Lenir Correia Coelho i et intervju hos A Nova Democracia i desember 2021.

Vi har oversatt denne uttalelsen fra våre kamerater i Rød Kvinnekomite i Tyskland, publisert av Dem Volke Dienen 08.06.22.


Proletarer i alle land, foren dere!

Stopp represjonen mot folkets advokat Lenir Correia Coelho!

I november i fjor ble huset til den brasilianske advokaten Lenir Correia ransaka i forbindelse med kampene til bondebevegelsen, av politienheten for represjon av organisert kriminalitet. Nå er advokaten anklaget for å være «leder for en kriminell organisasjon». Ifølge tiltalen gjør denne påståtte organisasjonen «inngrep på private landområder i delstaten Rondonia».

Meldinger fra advokaten og hennes deltakelse som forsvarer i en inndrivelsesprosess er trukket frem som spinkle bevis.

Disse ubegrunna påstandene er et direkte angrep på demokratiske advokaters rett til å praktisere, og folkets rett til juridisk representasjon. Disse rettighetene er til og med nedfelt i den borgerlige grunnloven til den reaksjonære gamle staten.

Lenir Correia er ikke tiltalt for brudd på loven, men anklagene mot henne er en del av den gamle brasilianske statens kamp mot folke- og bondebevegelsen i Brasil, som erobrer landet som tilhører dem. Som folkets forsvarer har Lenir Correia vært på bondebevegelsens side i rundt 20 år og støttet den med sitt arbeid. Selv nå er hun ikke skremt av represjonen og erklærer at politiet kan ta fra henne jobben, men ikke verdigheten hennes, og at hun ikke vil slutte å kjempe for folkets rettigheter.

Ned med kriminaliseringa av kampen for jord!

Jorda til de som arbeider på den!

Abaixo a criminalização da luta pela terra!

Terra para quem nela trabalha!

Rød kvinnekomité BRD