1

Palestina: Kamp mot okkupasjonen

De siste ukene og månedene har bosettere og okkupasjonsmakta i den israelske staten eskalert situasjonen på store deler av Vestbredden. Innbyggerne blir brutalt fordrevet, fratatt landet sitt og drept. Svaret til det palestinske folket forblir heroisk kamp og motstand til Palestina er fritt.

Fredag ​​24. juni brøt det ut sammenstøt mellom israelske styrker og palestinere etter at okkupasjonsstyrkene storma landsbyen Silwad, nær Ramallah på Vestbredden. I nærheten av landsbyene Beita og Beit Dajan, henholdsvis sør og øst for Nablus by, og nær landsbyen Kafr Qaddum, øst for byen Qaqilya, bekjempa innbyggerne også et angrep fra israelske styrker. Minst 130 palestinere skal ha blitt skadd bare i disse kampene. Blant de skadde var tre som ble skutt på med skarp ammunisjon og ni andre ble skada av gummikuler. Israelske soldater skjøt og drepte en 16 år gammel palestiner i en landsby øst for Ramallah. 

Søndag 26. juli brøt det ut kamper igjen i flere landsbyer nær Nablus og Jenin. Israelske bosettere stormet landsbyene og ødela brønner som er nødvendige for innbyggernes vannforsyning. Minst 80 palestinere skal ha blitt skada her. Men innbyggerne i landsbyene kjempa massivt mot angriperne, og reiste barrikader laget av brennende dekk, slik at de til slutt klarte å drive bosetterne vekk.

Referanse
Palestine: Fighting in several villages against Israeli occupation forces and settlers – Dem Volke Dienen