1

Palestina: Israel bomber Gaza

Fredag gjennomførte den israelske hæren luftangrep flere steder på Gazastripa. Hittil er 10 bekrefta drept og 75 andre er skadd. Blant de drepte skal det være en høytstående leder for Palestinsk Islamsk Jihad og ei fem år gammel jente.

Hæren har også stengt veiene rundt Gaza og sendt militære forsterkninger til grenseområdet, og Gaza har nå vært helt stengt i fem dager. Situasjonen har vært spent den siste uka etter at en av Islamsk Jihad sine kommandører ble fengsla. Angrepet er en del av en offensiv kalt «Dawn Rising», med mål om å slå ned på Islamsk Jihad. Og Israels forsvarsminister Benny Gantz sa før angrepet i dag at deres fiender, lederne i Hamas og Islamsk Jihad har avgrensa tid igjen. Islamsk Jihad sier de har skutt hundre raketter fra Gaza mot Israel, og at ikke de kommer til å gi seg. 

Anja Riiser, leder av Norsk Folkehjelps arbeid på Gaza, sier til NRK at det er ingen steder på Gaza hvor folk føler seg trygge, og folk hun har snakka med har fortalt at de frykter at Israel nå vil angripe steder de ikke ville angrepet tidligere på grunn av at Israel denne uka publiserte GPS-koordinater over steder de påstår at Hamas har bygd tunneller. Flere av disse stedene ligger nær bygg som sykehus og skoler. Riiser sier også at folket på Gaza forbereder seg på ei videre eskalering i tida som kommer.

Les også:

Referanser
Åtte, deriblant ein jihadist, drepne i israelsk angrep i Gaza – NRK
Updates: Israel pounds Gaza; Palestinians respond with rockets – Al Jazeera