1

Internasjonalt opprop for antiimperialistisk møte 20. august

Antiimperialister fra Mexico, Spania og Norge har offentliggjort en uttalelse som tar til orde for å holde et internasjonalt møte den 20. august, for å ta et nytt skritt framover i kampen for en verdensomspennende antiimperialistisk front.

Kameratene skriver: (vår oversettelse)

«Den internasjonale aksjonsdagen til støtte for folkekrigen i India, 9. juli i år, var en stor suksess. Oppfordringen «Ut på gata: støtt folkekrigen i India!» uttrykte et felles standpunkt for nesten 20 antiimperialistiske organisasjoner fra nesten like mange forskjellige land: Brasil, Tyrkia, Peru, Ecuador, Mexico, BRD, Østerrike, Spania, Finland, Norge, Danmark, Frankrike, Chile, Colombia, Irland, Afghanistan, Kina – og ble fulgt av kraftfull praktisk handling. Hundrevis av aksjoner ble utført: plakater, graffiti, flygeblader, offentlige møter, demonstrasjoner og spesielt et stort antall protester foran ambassader og konsulater i den gamle indiske staten.»

De antiimperialistiske organisasjonene avslutter slik:

«I denne ånden oppfordrer vi alle underskriverne av oppropet 9. juli, så vel som alle andre antiimperialistiske krefter som ønsker å gå denne veien sammen med oss, til et møte som holdes 20. august. Interesserte kan skrive en e-post til: «[email protected]