1

Bergen: Protestmarkering mot bombingen av Gaza

Aktivister fra Kampkomiteen deltok 13. august på en protestmarkering på Torgallmenningen i Bergen. Rundt 50-100 deltok, og mange hadde med palestinske flagg, og bilder av de drepte.

Det ble holdt appeller fra Palestinakomiteen, Fateh i Norge og en mann fra Gaza. Appellantene snakket om den pågående situasjonen i Gaza der Israel har stengt veiene ut og inn til Gaza, og bombet flere boliger, jordbruksområder og til og med et bryllup. Flere titalls sivile har blitt drept og flere hundre er skadd. Appellantene tok opp at flere barn har blitt drept: Alaa Qaddoum (5 år), Ahmad Alnairab (11 år) og Momen Alnairab (5 år) er navnene på tre av de drepte. Videre tok appellantene opp at det Israel gjør er apartheid og ulovlig, at okkupasjonen må ende, at Palestina må bli anerkjent, og at boikotten av Israel må fortsette. En appellant tok opp at siden krigen i Ukraina starta har vestlige land sendt mye våpen og penger til Ukraina og sanksjonert Russland, men ingenting blir gjort for å hjelpe Palestina.

17 lys ble tent til slutt og plassert rundt et palestinsk flagg. Det ble holdt et minutt stillhet for de drept i Gaza. Gjennom markeringen ble “Boikott Israel – Fri Palestina” ropt av folkemengden.