1

Tyskland: Demonstrasjon mot kostnadene ved krig og krise

I Berlin-Hohenschönhausen var det 10. september en demonstrasjon mot at byrdene for krig og krise veltes over på arbeiderklassen, med oppfordring til å ikke akseptere tingenes tilstand og til å organisere seg for å kjempe sammen mot dette utbyttersystemet.

Det internasjonalistiske kollektivet Berlin tok initiativ til markeringa, som fikk stor støtte fra forbipasserende og lokalbefolkninga. Folk stoppa opp, nikka, lytta til appellene og var med på fordømmelsen, og kjøpte arbeideravisa «Rote Post». 

I appellene ble politikken som tjener selskapene og den tyske imperialismens interesser fordømt. Det ble understreket at de uoverkommelige prisene på dagligvarer og energi ikke skyldes den såkalte «koronakrisa» og russisk imperialismes angrepskrig i Ukraina, men at det kapitalistiske systemet er i sin siste fase.

Slagord som «BRD er ikke vår stat – all makt til proletariatet!» og «Ikke tro på løgnene til utbyttere, opprøret er rettferdig!» kunne høres høyt igjen og igjen. [BRD = Forbundsstaten Tyskland, overs.anm.] 

Kundgebung Hohenschönhausen 220910 2.2

Referanse
Berlin: Kundgebung «Gegen die Abwälzung der Kosten von Krieg und Krise auf die Arbeiterklasse» – Dem Volke Dienen