1

Brasil: Folkelige organisasjoner feirer barnas dag

Våre kamerater i A Nova Democracia rapporterer at en av helsekomiteene i Brasil har organisert kultur- og fritidsaktiviteter for barn. De vektlegger at dette ble gjort på en sjølberget måte, uten bidrag fra verken politikere eller store selskaper.

Publisert av A Nova Democracia 10.11.2022


PR: Helsekomiteen for det folkelige forsvaret av Pinhais fremmer fritid og kultur i feiringen av barnas dag

Den 22. oktober holdt Pinhais sanitærkomité for populært forsvar (CSDP) den tredje utgaven av festen sin for å feire barnas dag. I løpet av ettermiddagen kunne cirka 90 barn og unge fra regionen ha det moro med leker, pedagogiske aktiviteter, kulturpresentasjoner og spising av godteri og snacks.

Festen ble organisert av innbyggerne i regionen og medlemmer av CSDP på ​​en helt uavhengig måte, uten støtte fra noen politikere eller store selskaper. Festen ble finansiert gjennom donasjoner fra støttespillere og sjølbergingsaktiviteter fremmet av CSDP. Det var deltagelse av flere beboere og hovedsakelig foreldre til barn i regionen i forberedelsene og på festdagen, som holdt et øye på lekene og matlagingen.

Blant aktivitetene som barna likte var trampoline, ballbasseng, bordfotball, minibasseng, gigantisk brettspill, ansiktsmaling, kaste ball på blikkbokser og sekkeløp. I tillegg ble det servert pølser, kake, sukkerspinn, juice og på slutten av festen fikk hvert barn et sett med diverse søtsaker og snacks og en fargeleggingsbok. For å gjøre dagen enda bedre var det en morsom teatralsk presentasjon av en mime og musikk promotert av studenter fra det føderale universitetet i Paraná (UFPR).

Foreldrene som var tilstede fikk en brosjyre fra CSDP som omhandler viktige spørsmål for barn og unge som utdanning, fritid og kultur og hvordan disse rettighetene blir neglisjert av den gamle staten.

Denne feiringen var en viktig demonstrasjon av hvordan de folkelige organisasjonene klarer å utføre store gjerninger og vektlegger betydningen av fritid og fremmer kultur for folkets ungdom og barn.