1

Aktiviteter den siste uka

Kampkomiteen har den siste uka rapportert om plakatopphenging og utdeling av løpesedler for markeringa av den internasjonale dagen for kamp og solidaritet mot vold mot kvinner, samt publisert en oppfordring om å delta i markeringa. De har også rapportert fra en demonstrasjon til støtte for kvinner som kjemper mot regimet i Iran.

25. november: Bekjemp vold mot kvinner!

Redaksjonen til kampkomiteen.org oppfordrer til å markere den internasjonale dagen mot vold mot kvinner den 25. november, ved å delta på aktiviteter i Oslo, Bergen, Trondheim og Kristiansand. 

Oppmøteinformasjon:
Oslo: kl. 17.00 ved Osvaldmonumentet på Jernbanetorget.
Bergen: kl 17.00 på Biblioteksplassen.
Trondheim: kl. 17:00 ved 22. juli-minnesmerket i Tordenskioldsparken.
Kristiansand: kl. 19:00 ved Slottet i krysset Markens-Tordenskjolds gate.

Kampkomiteen skriver: “Vold mot kvinner handler ikke om individer alene, og at det er et stort samfunnsproblem. Volden kommer til uttrykk i mange former: krig, vold i hjemmet og prostitusjon. Vold mot kvinner er både et grunnlag for annen kvinneundertrykking, og et resultat av denne.”

Les hele uttalelsen her:

Kristiansand: Kvinner, liv, frihet!

Lørdag 19.11. deltok aktivister i ei markering til støtte for kvinner som kjemper mot regimet i Iran. Det var flere appeller, sang, musikk, dikt og en gateteater som viste kvinner som ble slått i bakken, reiste seg igjen, og knytta nevene. Underveis i demonstrasjonen ble det ropt slagord mot regimet, for frihet til politiske fanger, og for frihet til kvinnene og folket. 

Markeringa ble avlutta med demonstrasjon gjennom sentrum, der demonstrantene bar plakater med bilde av noen av de som er blitt drept i demonstrasjonen i Iran. Til slutt delte aktivister ut flygeblader og oppfordra til deltakelse på markeringa 25. november, den internasjonale dagen for solidaritet og kamp mot vold mot kvinner.    

Plakater for 25. november

De siste dagene er det satt opp plakater for markeringene den 25. november. Kampkomiteen har delt bilder fra plakatopphenging i Trondheim, Stjørdal, Malvik og Kristiansand.

17. november satte aktivister fra Kampkomiteen opp plakater for å mobilisere til demonstrasjon mot vold mot kvinner fredag 25. november. Plakatene ble hengt opp i Trondheim, samt i nabokommunene Malvik og Stjørdal. Flere forbipasserende viste interesse og ga støtte til budskapet.

17. november hengte Kampkomiteen opp mobiliseringsplakater for markeringen av dagen for bekjempelsen av vold mot kvinner. Områdene som ble dekt er Trondheim sentrum og busstoppene østover ut av byen. 

19. november ble det hengt opp plakater i Kristiansand sentrum, og det ble delt ut løpesedler under en demonstrasjon til støtte for iranske kvinner. 

Referanser
25. november: Bekjemp vold mot kvinner! – Kampkomiteen
Kristiansand: Kvinner, liv, frihet! – Kampkomiteen
Plakater for 25. november – Kampkomiteen