1

Solidaritetsaksjoner for de meksikanske kameratene

Det er utført aksjoner i Colombia, Tyskland, Finland og Danmark som fordømmer angrepet på kamerat Erick og drapene på Jesús Manuel García Martínez «Chu Pau» (medlem av CP-SR og av samfunnet Santa Cruz Tagolaba) og Filogonio Martínez Merino (medlem av Rådet for forente folk for forsvar av Río Verde).

Aksjonene er gjort i solidaritet med det meksikanske folket og spesielt med den eksemplariske prosessen som er utført i Oaxaca og i andre områder av landet av kameratene i Corriente del Pueblo – Sol Rojo, som på grunn av sitt utholdende og dypt forankrede arbeid blant de fattigste massene har vært målet for den voldelige staten og paramilitær undertrykkelse.

Colombia

I Colombia gjennomførte ei gruppe arbeidere og studenter en dag med agitasjon og propaganda i områdene rundt universitetet i Antioquia (Medellín) der de fordømte angrepet på kamerat Erick og drapet på kameratene «Chu Pau» og Filogonio. I løpet av dagen ble det satt opp en rekke plakater som informerte om hendelsene i Oaxaca, med slagordet: “Rettferdighet og straff for de som er skyldige i drapet på kameratene!” Underveis snakka de med forbipasserende og informerte om hendelsene. Noen revolusjonære spredte de siste publikasjonene fra Solrojista og oppfordra til aktiv solidaritet og å være klar over utviklinga av den politiske situasjonen i Mexico, og forberede seg på nye hendelser i fremtida. Aktivistene feiret også avlysninga av Pacific Alliance-toppmøtet, og framheva presset fra Front of Oaxacan Organizations (FORO) og forskjellige meksikanske demokratiske og antikapitalistiske organisasjoner som bestemt avviste at dette opportunistiske og landselgende toppmøtet skulle avholdes. 

Tyskland

Revolusjonære og kommunister har utført graffiti-aksjoner på flere vegger for å uttrykke deres proletariske internasjonalisme og avvise det feige drapet på de to kameratene, i Berlin, Hamburg, Bremen og Mülheim an der Ruhr. På veggene står det: «Rettferdighet for Jesús Manuel García Martínez og Filogonio Martínez Merino! Leve Corriente del Pueblo Sol Rojo!» og «Med Sol Rojo vil folket vinne!».

Solidaritetserklæring fra De røde kvinnekomiteene til Corriente del Pueblo Sol Rojo:

Les teksten her: https://www.demvolkedienen.org/index.php/en/t-dokumente-en/7240-declaration-of-the-red-women-s-committees-frg-for-current-of-the-people-red-sun-mexico 

Finland

Revolusjonære i Tampere har malt “Leve Folkets Strømning – Røde Sol” (Corriente del Pueblo Sol Rojo). Punalippu skriver at veggmaleriet er en klar beskjed til alle om at også i Nord-Finland er det revolusjonære som står i front sammen med de revolusjonære i Mexico.

Danmark

Det er hengt opp veggaviser i flere proletære nabolag og på offentlige bygg i København. Plakatene er i solidaritet med kameratene fra Corriente Del Pueble Sol Rojo og har slagordene: «De som dør for livet kan ikke kalles døde!» og «Fremad i skapelsen av den antiimperialistiske fronten!».

ReferanserAlemania: acciones de solidaridad con la CP-Sol Rojo de México – Sol Rojista
Acciones internacionales en solidaridad con activistas mexicanos asesinados – Nuevademocracia
Tampere: Eläköön Kansanvirtaus – Punainen Aurinko! – Punalippu
NRW: Malung zu Ehren der mexikanischen Genossen Jesús Manuel García Martínez und Filogonio Martínez Merino – Dem Volke Dienen
Berlin: Malung zu ehren der mexikanischen Genossen Jesús Manuel García Martínez und Filogonio Martínez Merino – Dem Volke Dienen
Hamburg: Malung zu ehren der mexikanischen Genossen Jesús Manuel García Martínez und Filogonio Martínez Merino  – Dem Volke Dienen
Bremen: Malung für die ermordeten mexikanischen Genossen – Dem Volke Dienen
Video: Erklärung der Roten Frauenkomitees – BRD für Volksströmung Rote Sonne – Mexiko – Dem Volke Dienen