1

Strømprisene fortsetter å øke

Strømprisene når nye høyder og igjen er det massene som skal betale. Aller dyrest er strømprisene i Oslo, der andelen av arbeidere er tettest og høyest.

Kraftanalytiker Ole Tom Djupskås i Refinitiv skylder på kaldt vær og mindre vindkraft enn normalt til e24. Det forventes at prisnivået på strøm vil fortsette å være høyt. Til tross for dette ønsker ikke Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) å rasjonere kraft til våren. Direktør i NVE, Kjetil Lund, kommer med følgende uttalelse angående situasjonen:

«Våre analyser viser at selv med betydelige driftsutfordringer i Norden, vil vi ikke komme i en rasjoneringssituasjon denne vinteren.»

Videre forklarer han at kraftproduksjonen sør i landet var rekordlav gjennom høsten, samtidig som det regnet mer enn vanlig. Som en trøstende kommentar til det hele slenger han til at «dette ga en sterk økning i magasinfyllingen, og vi er nå i en langt bedre situasjon enn på samme tid i fjor».

Det er kjent at kalde vintre ikke er et nytt fenomen i Norge. Derfor er det en enkel sak å spå at det også neste år vil bli kaldt, og ut fra de borgerlige lakeienes «tiltak» kan vi også forvente liknende eller verre strømpriser igjen til samme tid.

Referanser:
Strømprisen stiger i hele Norge (e24.no)
NVE: Ingen kraftrasjonering til våren – men prisene vil holde seg høye (e24.no)
Strømprisen (vg.no)