1

Brasil: Folkeskolen Pedagog Remís Carla feirer ett år 

18. desember markerte Folkets Helsekomié i Recife (CSDP) at det var et år siden stiftelsen av skolen Tijolos-samfunnet.

Det deltok over 40 barn på markeringa, samt voksne, inkludert elevenes foreldre. Den folkelige feiringa ble arrangert på dugnad sammen med beboerne i nabolaget som hadde ansvaret for å lage mat og også donerte materiell til å gjennomføre festen og deltar aktivt i hele organiseringsprosessen. A Nova Democracias støttekomité for Recife var til stede for å hedre aktiviteten.

Arrangementet starta med ei folkeforsamling med barna, for å godkjenne reglene som skulle følges på festen, noe som ble godt mottatt av barna i lokalsamfunnet. Etterpå var det spill og leker, dans og rimekonkuranse, og samfunnet underviste barna i den afrobrasilianske kampsporten Capoeira. På slutten av festen gratulerte barna folkeskolen, og det ble delt ut sjokolade og guaranákake til alle. Høydepunktet på festen var grytespillet, der en ball full av søtsaker skal sprekkes av barn med bind for øynene.

Skolen avsluttet sitt første av mange år med aktiviteter viet til retten til å undervise og lære, skulder til skulder med arbeiderne, fedre, mødre, foresatte og selvfølgelig barna i lokalsamfunnet.

Les også:

Referanse
PE: Escola Popular Pedagoga Remís Carla comemora um ano de fundação – A Nova Democracia