1

Brasil: LCP fordømmer drap utført av latinfundister

Vi har oversatt dette flygebladet fra Fattigbøndenes forbund (LCP) i Rondônia og Vest-Amazonas om et nytt drap som den berykta morderen og latifundisten Antônio Martins dos Santos er ansvarlig for.

Publisert av Resistencia Camponesa 16.01.2023


Væpna politimenn fra «Galo Velho» drepte enda en innbygger i Tiago dos Santos-området (flygeblad)

Reserve- militærpoliti, ved navn Raimundo, som angivelig ble skutt i beinet.

De siste dagene er det rapportert om at det 4. januar 2023 var det en skyteepisode i regionen Nova Mutum Paraná, i distriktet Porto Velho, på Norbrasil-gården, en gård som ligger på offentlige grunn eid av staten, som er ulovlig overtatt av latifundisten Antônio Martins dos Santos, Galo Velho, en berykta jordtyv. Nyhetene rapporterte at en reserve-militærpoliti, kalt Raimundo, hadde blitt skutt i beinet, og at minst to andre militærpoliti var forsvunnet inn i skogen og like etter dukka opp igjen på en annen latifundio rett ved Santa Carmem-gården, som også er statens offentlige jord overtatt av Leite-familien.

Midt blant forskjellige versjoner og negativt vinkla historier, med utelatelse av informasjon og andre feilaktigheter, bruker den gamle staten og media disse episodene igjen til å demonisere, kriminalisere, undertrykke og drepe regionens bønder, i latifundioens tjeneste. De sier aldri nøyaktig hva disse politimennene gjorde der. Vel, de gjorde det åpenbare, det de alltid gjør, skyter! De var der for å drepe bønder, for å forsvare latifundioens jordtyveri og lovbrudd, disse bandittene og morderne som stjeler offentlig jord, spesielt Galo Velho. For under to måneder siden (17. november 2022) utførte det føderale offentlige departementet i Rondônia en operasjon kalt «Lamassu», som hadde nettopp «Galo Velho»-banditten og hans bror som mål, som holdt en væpna gjeng av sivile og militære politi på den samme jorda. Og det du ser nå er at alt fortsetter på samme måte, med banditten Galo Velho på frifot og hans væpna gjeng som opererer i regionen, bare sammen med forskjellige andre politibetjenter.

Les mer: Delegater og politivåpen fra «Galo Velho», han og broren ble arrestert for drap og ran

Og det alvorligste er at i tillegg til å kalle de væpna politibetjentene «sikkerhetsvakter», skjuler de at de samme bandittene, som framstilles som ofre av den gamle staten og av pressa til tjeneste for latifundioen, den 4. drepte en innbygger i Tiago Campim dos Santos, Patrick Gasparini Cardoso, kjent som Cacheado, som var en av innbyggerne som hadde vært i området fra begynnelsen. Han ble drept og kroppen hans ble dumpa et annet sted i et forsøk på å dekke over forbrytelsen begått av politiets våpenmenn.

cacheado
Patrick Gasparini Cardoso, kjent som Cacheado, var en av beboerne som var i området fra begynnelsen.

Men det er ikke noe nytt med dette, dette er modus operandi til det morderiske politiet i Rondônia, og til latifundioenes væpna grupper som nesten alltid består av politi. Det var disse samme feigingene som overfalt, torturerte og drepte kameratene Gedeon og Rafael, ledere i LCP. Og på samme feige måte drepte kameratene Amarildo, Amaral og Kevin mens de jobbet på jorda deres. I tillegg til utallige andre forbrytelser og drap av bønder begått av politiet de siste åra.

Alt dette ble gjort med beskyttelse og under direkte ledelse av guvernøren i Rondônia, latifundistenes lakei, oberst Marcos Rocha, som kaller bøndene i regionen for kriminelle, men ikke sier et ord om sine egne forbrytelser, om politiets forbrytelser under hans kommando, og de velkjente forbrytelsene til latifundioene som raner unionens offentlige jord. Alt han gjør er å ubetinga tjene interessene til latifundioene, sjøl om det betyr å begå alle slags ulovligheter, som han gjentatte ganger har gjort, noe som megaoperasjonen «Nova Mutum», som ble beseira av bondemotstanden i 2021, er et godt eksempel på, og etter dette har han aldri slutta å raide områdene og angripe bøndene i regionen, og nå prøver han igjen å øke undertrykkinga av bondeområdene i regionen.

Men vi blir ikke lei av å gjenta, latifundioen og den gamle statens terror vil ikke kunne stoppe kampen om jorda! Vi vil stå fast i kampen for ødeleggelsen av latifundioene og deres erobring av jord fra jordløse bønder eller de med lite jord! Vi gjør opp regnskapet og dere kommer til å betale dyrt! Før eller senere vil dagen komme da bondestanden vil reise seg i millioner, feie bort latifundioene og kreve århundrer med utbytting, ydmykelse og vold begått mot oss! Den som lever får se!

Evig heder og ære til de falne kameratene i kampen for jorda!
Straff bødlene og bestillerne av drapene på folkets kjempere!
Ut av våre områder, Guaxeba latifundio-politiet, statsjordtyver!
Jorda i Tiago Campim dos Santos-området tilhører folket!
Erobre jorda! Ødelegg latifundioen!

Leve agrarrevolusjonen!

LCP – Fattigbøndenes forbund i Vest-Amazonas