1

Irland: Koordinert politiaksjon mot antiimperialister

Kampkomiteen mobiliserer til en solidaritetsmarkering 19. april i Oslo til støtte for irske antiimperialister, som er blitt utsatt for en serie koordinerte politiraid i forbindelse med Joe Bidens besøk til Irland.

Kameratene har publisert følgende fra Kampkomiteen i Oslo:


AKKURAT NÅ:
FORDØM FORFØLGELSEN AV DEN
ANTI-IMPERIALISTISKE BEVEGELSEN I IRLAND!

Våre kamerater i Anti-Imperialist Action Ireland melder i dag via sin twitterkonto om en massiv politioperasjon mot deres aktivister og sympatisører. De skriver at operasjonen mot deres aktivister ble initiert tidlig mandag morgen, da bevæpnet politi stormet hjemmene til flere aktivister i en koordinert aksjon. Politiet har gjennomført husransakelser og konfiskert mobiltelefoner, alt av elektronisk utstyr, samt politisk litteratur og materiell. Kameratene skriver at de fleste av aktivistene nå er blitt løslatt, men at to aktivister fortsatt sitter arrestert.

Represjonen og angrepene mot den revolusjonære og republikanske bevegelsen har blitt intensivert kraftig i ukene før det planlagte besøket fra den amerikanske presidenten Joe Biden. Også i forbindelse med de årlige markeringene av det irske påskeopprøret av 1916 har en rekke republikanske markeringer over hele landet blitt trakassert og overvåket av imperialistenes repressive styrker.

Vi ønsker å utrykke vår uforbeholdne støtte og solidaritet med våre irske kamerater, deres familier og venner. Vi fordømmer angrepet mot den revolusjonære bevegelsen i Irland!

MARKERING I OSLO

Kampkomiteen i Oslo inviterer alle antiimperialister og venner av det irske folket til å delta på en markering i solidaritet med Anti-imperialist Action Ireland
Tid: Onsdag 19. April kl 18.00
Sted: Utenfor Nasjonaltheateret t-banestasjon, ved fontenen.

Solidaritet med Anti-imperialist Action Ireland!
Fordøm forfølgelsen av den antiimperialistiske bevegelsen Irland!


Les også:

Referanse: