1

Frankrike: Intensivering av protestene

Tjen Folket Media har tidligere omtalt bølgen av protester og kamp som har veltet over Frankrike i kjølvannet av president Macrons såkalte pensjonsreform, og som en fortsettelse av de gule vestene.

Til tross for at pensjonsreformen ble vedtatt som lov i slutten av forrige uke, melder våre kamerater i nettavisen Red Herald at protestene i etterkant har fortsatt med uforminsket styrke.

Det franske konstitusjonelle rådet som godkjente forslaget forsøkte å sukre pillen ved å sløyfe enkelte av punktene i reformen, men godkjente altså alle hovedpunktene i den, noe som i sin tur har blitt besvart med ytterligere intensiverte protester.

I Rennes i vest skal et konferansesenter og inngangen til en politistasjon ha blitt satt fyr på. I Saint-Étienne i sørøst skal en bygning tilhørende MEDEF, den franske versjonen av NHO, ha blitt stormet av demonstranter og fått strømmen kuttet. Dette er bare noen eksempler som vitner om omfanget, militansen og det politiske innholdet i protestbølgen som nok en gang velter over Frankrike.

Red Herald har publisert en rekke bilder fra kampene som vi gjengir et utvalg av nedenfor. Nylig har de også publisert et lengre intervju med Frankrikes Maoistiske Kommunistiske Parti (PCmF) om de pågående kampene som vi anbefaler våre lesere på det varmeste å lese.

Foto: @LigueJ_R på Twitter.
Foto: @JR_EF_ på twitter.
Foto: @LigueJ_R på Twitter
Foto: @JR_EF_ på Twitter

Les også:

Referanse
Protests in France continue after the pension reform is written into law – the Red Herald