1

Mexico: Rettferdighet for Félix Vicente Cruz!

Kameratene våre i Sol Rojista har publisert uttalelser fra flere organisasjoner som fordømmer drapet på Félix Vicente Cruz.

13. april ble kamerat Félix Vicente Cruz skutt og drept. En væpnet gruppe tok livet hans i El Morro, der han fungerte som en samfunnsleder.

Sol Rojista skriver at de har gode minner om Félix fra mobiliseringen mot vindmølleparker og kamp mot høye strømpriser siden 2010. Félix var også en engasjert kunst- og kulturarbeider i Mexico by, og da han kom tilbake til lokalsamfunnet begynte han å undervise unge bønder og fiskere i teater, dans og sang. Noen, inspirert av ham, bestemte seg for å flytte til Oaxaca for å studere ved UABJO [Benito Juárez autonome universitet i Oaxaca] og andre støttet opprettelsen av UACO [Autonomt kommunalt universitet i Oaxaca] Ixhuatán campus.

En gang han ble spurt om hvorfor han vendte tilbake til landsbygda når han hadde det så bra i byen svarte han: «fordi landsbygda lukter av nytt liv». Kameratene skriver at Félix alltid smilte, alltid var optimistisk, og trodde at det var mulig å bygge en ny verden og sa at «mais og teater var de fattiges mat».

Kameratene skriver til slutt: «Félix ble drept, og nå vil han bli returnert til jorda som et frø. Jorda vil ta imot ham som sin sønn og vil garantert kreve rettferdighet for ham.»

Folkets Strømning Røde Sol (CP-Sol Rojo), Unionen av urfolkssamfunn i Nord-Istmo (PCI-UCIZONI) og Forsamlinga av urfolk på Isthmus til forsvar for jord og territorium (APIIDTT) har også publisert uttalelser som krever rettferdighet for Félix. Disse kan leses på spansk hos Sol Rojista og på engelsk hos Red Herald

Referanse
¡Justicia para Félix Vicente Cruz! – Sol Rojista