1

Aktiviteter de siste ukene

Kampkomiteen har delt rapporter om solidaritetsmarkeringer til støtte for antiimperialister i Irland og for folkets kamp i Mexico.

Trondheim: Støtt folkets kamp i Mexico!

Torsdag 13. april gjennomførte aktivister fra Kampkomiteen i Trondheim ei punktmarkering under parolene «Støtt folkets kamp i Mexico!» og «Den inter-oseaniske korridoren (CIIT) plyndrer og dreper fattigbønder og urfolk i Mexico!»

Markeringa ble holdt på Nordre gate nær sentrum. Aktivister bar et banner, satte opp plakater og delte ut løpesedler til forbipasserende.

Markeringa ble møtt med positiv respons, og mange tok imot løpesedler og ville høre mer om det meksikanske folkets kamp.

Oslo: Solidaritetsmarkering for irske Anti Imperialist Action

Kampkomiteen organiserte en solidaritetsmarkering for kameratene i Anti Imperialist Action i Irland (AIA), som veldig nylig ble utsatt for vilkårlig og politisk motivert represjon av den irske staten i kollaborasjon med imperialismens interesser.

Dette hendte i sammenheng med Joe Bidens besøk til Irland. Myndighetene hadde allerede intensivert sin trakassering av republikanere i ukene før besøket, antakelig i et forsøk på å sikre seg ro under Bidens besøk. Væpna politi gjennomførte razziaer mot flere påståtte aktivister i AIA, og de tok beslag i datamaskiner, telefoner og politisk litteratur fra hjemmene deres. De siste aktivistene ble så løslatt uten tiltale akkurat idet Bidens besøk var over. Dette er et utvetydig bevis på motivasjonen som lå bak dette vilkårlige angrepet på deres grunnleggende demokratiske rettigheter. 

Markeringen fant sted på rådhusplassen i nærheten av den irske ambassaden. Det ble spilt republikansk musikk og holdt appell. Kraftige slagord ble ropt som «Styrk den internasjonale solidaritet!» og «Kamp mot stat og kapital – befrielsen er internasjonal!». Flere iranske organisasjoner møtte opp for å støtte våre irske kamerater. Aktivister fikk pratet med flere forbipasserende som støttet den irske nasjonale frigjøringskampen.

Referanser
Trondheim: Støtt folkets kamp i Mexico!
Oslo: Solidaritetsmarkering for irske Anti Imperialist Action