1

Spania: Aktivister dømt for solidaritet med Pablo Hasél

Kameratene våre i Servir al Pueblo skriver at tre aktivister er dømt til 11 måneders fengsel for å ha hengt opp et banner i solidaritet med rapperen Pablo Hasél på hovedkvarteret til Catalonias Sosialistparti.

I en uttalelse skriver Plataforma Llibertat Pablo Hasél: 
«I 2018 gjennomførte Plataforma Llibertat Pablo Hasél en kampanje for våre rettigheter. En av tingene som fant sted var en symbolsk aksjon ved hovedkvarteret til PSC i Lleida, som besto i å henge opp et banner for å fordømme dets historiske undertrykkende rolle og for å kreve frifinnelse av vår kamerat Pablo Hasel, som fortsatt i dag er urettferdig fengsla for å fortelle objektive fakta.

5 år senere og etter en solidaritetskampanje i gatene har tre kamerater blitt dømt for denne aksjonen til totalt 11 MÅNEDER I FENGSEL. Konklusjonen vi kan trekke av denne urettferdige dommen er at ytringsfriheten, som aldri har vært en reell rettighet i denne fascistiske staten, stadig og ubarmhjertig innskrenkes. I dette tilfellet kommer undertrykkinga for å henge opp et banner, for å være i solidaritet med de undertrykte og fengsla politiske fangene som er for å være konsekvente med sine ideer.

Vi kan imidlertid ikke se dette som et nederlag, men som enda en grunn til å organisere oss og stå opp mot denne undertrykkende staten. La oss gå på offensiven, la oss avsløre det fascistiske regimet til vi styrter de undertrykkende lovene og oppnår total amnesti».

Les også:

Referanse
Condenados 11 meses de prisión por colgar una pancarta solidaria con Pablo Hasel – Servir al Pueblo