1

Mexico: Aksjoner for Dr. Sernas

10. mai 2018 forsvant dr. Ernesto Sernas García, og i løpet av de fem åra har kameratens familie og ulike demokratiske organisasjoner opprettholdt kravet om at han skal presenteres i live og at de skyldige skal straffes. 

Kameratene våre i Sol Rojista skriver at det er fem år der staten har servert unnskyldninger, løfter og institusjonelle taler som står i kontrast til de offisielle tallene på mer enn 105 000 forsvunnede i hele landet.

Fra begynnelsen av militariseringen av landet i 2006 til i dag (det vil si fra Felipe Calderóns seksårsperiode til Andrés Manuel López Obradors) har staten ført en krig mot folket, med mål om å oppløse folkebevegelser og motstand, splitting av det nasjonale territoriet og styrking av imperialismens lenker og fordypning den halvkoloniale situasjonen som tynger landet.

I tillegg til tvangsforsvinningene og de hemmelige gravene, kommer drap på folkets stridende, kvinnedrap, politisk fengsling av aktivister og tvungen intern fordrivelse av hele samfunn, og ofrene for statens reaksjonære krig er de fattige. 

I tillegg til at det 10. og 11. mai ble utført en rekke aksjoner, arrangerte CP-Sol Rojo en demonstrasjon 11. mai i Oaxaca, og en blokade av regjeringspalasset for å kreve at lederne for den utøvende makta og påtalemyndighetene forsørger familien til Dr. Sernas og teamet av demokratiske advokater som jobber med saken. 

Under demonstrasjonen understreket kamerat Yolanda Ruiz Cruz, talsperson for CP-Sol Rojo … «av denne grunn, fem år etter hans forsvinning, oppfordrer vi delstats- og føderale myndigheter til umiddelbart å svare på kravet om å presentere Dr. Sernas García i live, og straff til morderne av våre kamerater Luis Armando [Fuentes Aquino], Jesús Manuel [García Martínez] og Félix Vicente [Cruz].  …vi krever frifinnelse av vår kamerat Salvador Pinal Meléndez som urett har blitt fengsla for å forsvare sine jordområder, og vi krever også at angrepene mot lokalsamfunn og aktivister som motsetter seg innføringa av den inter-oseaniske korridoren opphører». 

Les også:

Referanse
Informe de acciones: 5 años #DrSernasPresentaciónConVida – Sol Rojista