1

Sverige: Aksjoner mot NATO

Kommunistiska Föreningen i Sverige gjennomførte aksjoner i antimiperialistisk ånd den 6. juni, mot imperialisme, for folkekrig og kommunisme.

Den 6. juni er “Svenska flaggans dag”, Sveriges nasjonaldag. Dagen blir markert av det svenske borgerskapet som feiringen av den moderne svenske statens 500 årsdag. Samtidig som borgerskapet feiret, avviste kommunistene den falske borgerlige propagandaen og minnet om at de svenske imperialistene gjør alt for å styrke sine posisjoner og utbyttingen av undertrykte land. De svenske imperialistene blir midlertidig hindret i dette av den reaksjonære tyrkiske staten, som ønsker å tilegne seg amerikanske militære ressurser i bytte mot å slippe Sverige inn i NATO. Militær støtte til den tyrkiske staten kommer til å bli brukt mot våre kamerater i TKP/ML, i TIKKO, mot alle kombattanter og masser som kjemper i folkekrigen i Tyrkia.

Derfor har Kommunistiska Föreningen erklært full støtte til TKP/ML og folkekrigen, mot NATO-medlemskap. Ikke for å forsvare den falske “Nordiske nøytraliteten”, slik fellesuttalelsen mot NATO slo fast, men for å svekke og bekjempe imperialismen. Aksjonen ble gjennomført ved Sergels Torg, Slussen og ved Stockholms Slott i sentrum av byen, i tillegg til i flere forsteder rundt byen.

Referanser:
Sweden: Actions against swedish imperialism- Red Herald
Aktioner 6 juni! Inget svenskt Natomedlemskap! Ned med imperialismen – Kommunistiska Föreningen