1

Ålesund: Enda et politidrap legges vekk

Spesialenheten for politisaker henlegger saken fra Ålesund 28. januar i år. Der en mann døde kort tid etter at han ble lagt i bakken av politiet. Henleggelsen kommer kort tid etter henleggelsen i Kongsberg-saken og etter at politiet skjøt en mann i brystet i Oslo.

28. januar i år døde en mann i 30-årene kort tid etter at han ble lagt i bakken av to sivilkledde politibetjenter. VG publiserte da en video som viser to svartkledde sivilkledde politibetjenter som kaster mannen i bakken og holder ham nede mens han ligger på magen. Deretter forsøker de å utføre livreddende førstehjelp. Mannen slutter å puste og får hjertestans. Han kjøres til sykehus og erklæres død.

Politiet påstår at det var nødvendig å gripe inn, fordi mannen var en fare for seg selv og andre. Og at andre metoder som dialog var forsøkt uten hell. Men de forklarer ikke hvorfor de mener det derfor var hensiktsmessig å legge ham i bakken.

Nå er saken henlagt. Spesialenheten for politisaker fortsetter å beskytte sine egne, mens ofre for politivold ikke får noen rettssikkerhet og rettferdighet.

Les også:

Lenin om staten – apropos politivold

Oslo: Person skutt av politiet

Kongsberg: Nok en frifinnelse for politivold

Frankrike: Prærien er framleis varm

Referanser:
Mann døde etter basketak med politiet i Ålesund – no har Spesialeininga konkludert – NRK Møre og Romsdal
Ålesund: Politibetjenter mistenkt etter dødsfall – Tjen Folket Media