1

Chile: Bønder protesterer i Mataquito-dalen

Bilde: Traktorkaravane blokkerer rute J-60. 

Kameratene våre i Prensa Chiripilko skriver om en viktig mobilisering av bønder og jordbruksarbeidere som har mista dyr, avlinger, hus og redskaper i oversvømmelsen i juni. 

13. juli samla lokale jordbruksarbeidere seg på torvet i Villa Prat, sammen med tilreisende fra Huaquén, La Huerta og andre flomramma områder. De okkuperte hovedgata med traktorer og hester, og marsjerte til La Huerta-brua ved rute J-60, med krav om økonomisk nødhjelp for å erstatte tapene etter flommen.

Massene som deltok anser aksjonen som en suksess, siden den lyktes i å forene dusinvis av bønder under det samme kravet. Demonstrasjonen var så stor at enkelte politikere også måtte møte opp. Mange føler mistillit og mistenksomhet overfor disse politikerne som alltid kommer og lover løsninger, gir «smertestillende» og prøver å tilfredsstille folket, men samtidig glemmer de folket og deres krav. En av demonstrantene sier at «som bønder er vi på bakken, men vi vil kjempe for å komme videre med arbeidet vårt, vi vil ikke ha flere løgner. Det finnes ikke noe mer forferdelig enn å føre ofre bak lyset».

Kameratene skriver at det kan bli flere protester og at oppfordringa til befolkninga er å støtte og takke dem som allerede støtter kampen, og å ikke stole på valgpolitikerne, men ta ledelsen av bevegelsen på egen hånd og ikke gi opp før kravene er innfridd.

Les mer:

Referanse
Protesta campesina en el valle del Mataquito – Prensa Chiripilko