1

Spania: Pablo Hasél løslates i 2027

Kameratene våre i Servir al Pueblo skriver at løslatelsesdatoen for den revolusjonære rapperen Pablo Hasél er satt til 14. april 2027.

Informasjonen kommer fra en uttalelse fra Plataforma Antirrepresiva de Ponent, der de skriver at det er satt en (foreløpig) dato for løslatelse av kameraten og den politiske fangen Pablo Hasél. Uttalelsen oppfordrer også til ikke å delta i valgfarsen:

«Midt i dette valgsirkuset, der alle partier uten unntak ber oss om å gå og stemme 23. juli, har vår kamerat Pablo Hasél i dag fått beskjed om at han løslates fra fengsel: 14. april 2027. 6 år og 2 måneder i fengsel for å ha utøvd sin rett til ytringsfrihet og politisk aktivisme! Hvis han da ikke fortsetter å bli straffeforfulgt for å ha benyttet seg av ytringsfriheten, som er så straffbar for antifascister.

Etter at han ble fengslet, den 16. februar 2021, lovet den ‘mest progressive regjeringen i historien’ av PSOE og Unidas Podemos å oppheve alle meningsforbrytelser, med det ene målet å roe ned vannet og demobilisere alle de som gikk ut i gatene for å kjempe mot en slik krenkelse av våre rettigheter og friheter. Nå ber de selv – de som ikke har løftet en finger for å frigjøre kameraten vår eller oppheve alle de lovene som truer ytringsfriheten – deg om å gå og stemme for å «konfrontere ultrahøyre» fra Vox og PP.

Hvordan kan de som fengslet den første rapperen i Europa, som har hundrevis av politiske fanger i fengsel, som fortsetter å undertrykke arbeiderklassen dag etter dag fordi de forsvarer seg mot deres overgrep, ha mot til å snakke til oss om «demokrati» og «frie valg»? Vi kan ikke gå i deres felle! Å delta i denne valgfarsen er å legitimere undertrykkinga av oss selv. Men vi kan ikke avstå fra å delta, vi må organisere oss utenfor deres institusjoner for å erobre alle våre rettigheter og demokratiske friheter en gang for alle.

Ikke legitimer undertrykkinga, ikke en eneste stemme i deres valgurner!

For våre rettigheter og friheter: organisering og kamp!»

Les mer:

Referanse
Pablo Hasel saldrá de prisión el 14 de abril del 2027 – Servir al Pueblo