1

Frankrike: Det er rett å gjøre opprør! 

Etter politiet drepte 17 år gamle Naël (Nahel Merzouk) i Paris-forstaden Nanterre 27. juni, er det utført ulike aktiviteter med krav om rettferdighet for Nahel, oppfordring om å gjøre opprør, og støtte til de som har kjempa mot politiet i opptøyene som fulgte etter drapet.

Vi deler her noen av bildene som er lagt ut av franske Ligue de la Jeunesse Révolutionnaire (LJR) den siste måneden.

Lyon 28.06.
Graffiti til støtte for det rettferdige opprøret mot drapet av Naël.

Grenoble 29.06.
Graffiti i La Villeneuve med krav om rettferdighet for Naël.

Saint-Étienne 29.06.
Graffiti i de sørlige bydelene i Saint-Etienne under de pågående opptøyene.

Lyon 29.06.
Markering i États-Unis med krav om rettferdighet for Naël. Over 50 personer var til stede for å støtte familien og oppfordre til opprør.

Champigny 30.06.
Graffiti til støtte for Naël og opprøret for rettferdighet.

Toulouse 30.06.
Graffiti i Mirail à la Reynerie til støtte for Naël.

Lyon 08.07.
LJR-aktivister organiserte boksekurs for barn, og det ble også produsert plakater og bannere til støtte for de arresterte.

Lyon 12.07.
Graffiti i États-Unis til minne om Naël.

Champigny 18.07.
LJR-aktivister samlet seg i Boullereaux-distriktet, for plakataksjon for løslatelse av Georges Abdallah, og med banner til støtte for opprøret og Naël.

Grenoble 21.07.
LJR: «Mens den borgerlige staten bare var i stand til å slå ned de store forstadsopprørene i juni ved hjelp av overdreven maktbruk, mobiliserer aktivistene i Grenoble-seksjonen av LJR til støtte for de siktede og fengslede, skyldig bare i «forbrytelsen» å gjøre opprør. Vi gjorde rett i å gjøre opprør mot den borgerlige staten, dens kriminelle politi og dens medskyldige rettssystem!»

I 2023 som i 2005 – Det er rett å gjøre opprør!

Toulouse 21.07.
I kjølvannet av opprøret i juni ble det delt ut brosjyrer mot undertrykking og holdt diskusjoner med lokalbefolkninga.

Lyon 22.07.
LJR-aktivister har satt opp slagord i Viviani-distriktet og i Les Etats for å protestere mot stigende avgifter, husleier og høye levekostnader. Etterpå ble det satt opp flere plakater til støtte for de som ble arrestert under de strålende juni-opprørene.

Saint-Étienne 23.07.
Studier av den siste lederartikkelen i Nouvelle Époque ble gjennomført med fokus på nylige nabolagsopprør. Deretter ble det hengt opp et banner i hjertet av bydelen Solaure for å minne om at det er rett å gjøre opprør!

Les også: 

Referanse
Ligue de la Jeunesse Révolutionnaire – Twitter