1

Arendalsuka: Politiet tillot trakassering av antirasister

Under lanseringen av Antirasistisk Senters rapport om såkalte «ytre høyre» under Arendalsuka fikk rasistiske provokatører være til stede.  

En av arrangørene, Rødt-politikeren Sofia Rana, skriver på Facebook at hun ventet så lenge som mulig med å publisere arrangementet i håp om at det skulle gå under radaren hos Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN), Den Nordiske Motstandsbevegelsen (NMR) og rasistiske Alternativ Media. Folk fra disse miljøene dukket likevel opp for å trakassere antirasister. Hendelsen er også omtalt av Filter Nyheter og Utrop.

I innlegget skriver Rana at de ønsket at kjente personer fra miljøene nevnt over skulle stoppes i døra. Politiet nektet dem å stoppe folk, til tross for at Anneli Rønning fra Alternativ Media skal ha trakassert og truet Rana på nett i ukevis. Rønning og hennes ektemann arbeider tett sammen med SIAN og andre rasistiske grupper.

Rana skriver videre at Ronny Rønning fra Alternativ Media og Dag Erik Karlsen knyttet til nazistgruppa NMR og Alliansen begge hadde med seg gjenstander inn i salen som kunne brukes til å skade andre. Politiets kroppsvisitering av deltagere hindret ikke dette, og det står i skarp kontrast til hvordan antirasistiske demonstranter ofte kontrolleres på vei til markeringer.

Også etter arrangementet fortsatte trakasseringen av paneldeltakere og arrangører. Hendelsen er nok et eksempel på at politiet beskytter og hjelper fascister og rasister, også når de aktivt trakasserer antirasister og progressive.

Les også:

Referanser
Sofia Rana på Facebook
Eks-nynazist bortvist fra Arendalsuka – Utrop
Tidligere nynazist bortvist fra arendalsuka av politi – Filter Nyheteret/