1

Brasil: Frihet for Diego!

23. august ble det gjennomført en demonstrasjon mot den urettferdige fengslingen av Diego. Aktivister, slektninger og vennene hans krevde at arbeideren løslates umiddelbart.

Diego er mototaxi-sjåfør og ble arrestert av militærpolitiet og anklaget for å ha transportert et gevær som en passasjer hadde med seg. 

Brasiliansk senter for solidaritet med folket – Cebraspo krever umiddelbar frihet for Diego og fordømmer kriminalisering av mototaxi-arbeidere. I et opprop har de oppfordra til å forsvare og delta i kampanjen for frihet for Diego. De fordømmer staten og dens institusjoners forfølgelse og kriminalisering av mototaxi-arbeidere, og aksepterer ikke deres klassefordommer mot fattige og hardtarbeidende mennesker.

Demonstrasjonen ble holdt i Nova Hollanda-favelaen og gikk langs en av hovedstadens viktigste veier. Demonstrantene fordømte utrettelig den urettferdige fengslinga, og kritiserte også rettighetsbrudd og sa at siden Diego ble arrestert, har ingen familiemedlemmer fått lov til å besøke ham, heller ikke barna hans på farsdagen.

Fra Cebraspos appell under demonstrasjonen: «Hvis han var en rik person, ville han ikke vært fengslet, han ville vært uskyldig. … Det som skjer her, er en kriminalisering av alle fattige mennesker. … Vi kommer ikke til å la dette skje. For vi er her, fra ulike organisasjoner, for å støtte de pårørende, for å støtte alle dem som i dag utsettes for urettferdighet i dette landet. En dag vil Brasil kvitte seg med alle disse kjeltringene som vil gjøre landet vårt til et stort fengsel eller en kirkegård. Ned med fengslinga av kamerat Diego! Diego er en arbeider!».

Referanser
RJ: Em protesto, familiares, ativistas e amigos exigem liberdade imediata para trabalhador preso arbitrariamente – A Nova Democracia
CEBRASPO CONVOCA: MANIFESTAÇÃO PELA LIBERDADE DE DIEGO! ABAIXO A CRIMINALIZAÇÃO DOS TRABALHADORES DO MOTOTAXI – CEBRASPO
Brazil: Demonstration for Diego and repression against the historical Manoel Ribeiro Camp – Red Herald
Immediate freedom for Diego! – Red Herald