1

Om Israelske angrep mot Syria og Palestina

Den revolusjonære nettavisa The red Herald skriver om israelske angrep mot byer i Syria, angrepene mot Jenin i sommer og hvordan Israel fører en folkemordersk politikk.

Publisert av The Red Herald 30.08.2023


Den Israelske staten bomber Syria igjen og fortsetter å angripe det palestinske folket

Tidlig om morgenen mandag 28. august bombet den israelske staten igjen den internasjonale flyplassen i Aleppo, i Syria. I tillegg var det også et israelsk luftangrep mot Damaskus i forrige uke. Slike angrep har blitt vanlige i Syria siden borgerkrigen i landet brøt ut i 2011, og fokuset til israelske angrep har hovedsakelig vært flyplassene i Damaskus og Aleppo. Så langt i år har det vært flere bombinger mot Aleppo lufthavn. En av de mest alvorlige skjedde i mars, da den israelske staten bombet flyplassen mens den var travelt opptatt med å motta mye av den humanitære hjelpen til jordskjelvofre i Syria. Vi har tidligere skrevet om dette.

Disse israelske krenkelsene av suvereniteten til andre lands territorier er konstante, og for eksempel i Syrias tilfelle er Israels okkupasjon av Golanhøyden velkjent. Dette området har også blitt brukt konstant til å bombe den syriske sivilbefolkningen, for eksempel under et angrep mot nabolag i Damaskus i mars der 15 mennesker døde. Slik aggresjon fra den israelske staten skjer ofte mot flere folk i Midtøsten.

Palestina er et av områdene den israelske staten angriper mest. I starten av juli førte Israel en offensiv mot det palestinske folket i Jenin. Vi har skrevet om dette tidligere. 26. august ble det kjent at en av de unge mennene som ble skutt av israelske soldater har dødd som følge av skuddet han fikk i hodet. Siden begynnelsen av 2023, har 170 palestinere blitt drept på den okkuperte Vestbredden.

Den israelske statens folkemorderske politikk fortsetter. Bosetterne og de ulovlige bosettingene spiller en nøkkelrolle i angrepet mot det palestinske folket. En annen folkemordersk politikk er Israels kontroll over vann og begrensningen av det palestinske folkets tilgang på det. Palestinerne lider av alvorlig vannmangel på den okkuperte Vestbredden, i kontrast til overfloden i de ulovlige bosetningene, som stjeler vannet. Når det gjelder de såkalte palestinske selvstyremyndighetene, leverer den bare en svært liten del av vannet som de deler med den israelske staten og kjøper en annen del av vannet fra statlige israelske selskaper.

Les også: