1

Chile: Offiserer dømt for drapet på Victor Jara

Kameratene våre i Sol Rojista skriver at nå, rett før 50-årsjubileet for statskuppet og drapet på Víctor Jara, har høyesterett i Chile dømt syv pensjonerte offiserer drapet på den chilenske poeten, visesangeren og kommunisten.

De er dømt til å sone 15 år for drapet og 10 år og én dag for kidnappinga av den revolusjonære kunstneren. De dømte er alle pensjonerte militære fra kupphæren. 

Sol Rojista skriver at det er viktig å understreke at denne forsinka rettferdigheten ikke er nok til å gjøre opp for skadene som er påført kamerat Victor Jara, hans familie og hans folk. Statskuppet påførte det chilenske folket tortur, voldtekt, vilkårlige fengslinger, tvangsforsvinninger og folkemord. Til tross for den blodige undertrykkinga holdt folket verdighetens og den folkelige organiseringas fane høyt. 

De som drepte Victor Jara og det chilenske folket kan havne i fengsel, men det vil være det organiserte folket som reiser seg i en revolusjon og bringer rettferdighet mot fiender og forrædere, inkludert den nåværende Boric-regjeringa.

Referanse
Breves iniciando semana, septiembre 04, 2023 – Sol Rojista