1

Rettferdige opptøyer i Malmø

I kjølvannet av en anti-muslimsk markering har arbeiderungdom fra Rosengård i Malmø tatt til gatene natt til 4. september. Et tjuetalls biler ble satt i brann, en garasje og et søppelhus ble påtent og det ble kaste stein mot politiet.

Fire boliger ble også stående uten strøm som følger av opptøyene. Det svenske politiet mener de ikke kan bekrefte at «hendelsen i Rosengård» har sammenheng med Salwan Momikas anti-muslimske provokasjon med koranbrenning, til tross for at hundrevis av masser hadde samlet seg for å vise sin avsky mot provokatøren under markeringen. Politiet pågrep tre personer og et titalls folk ble frihetsberøvet, noe som dermed viser det svenske politiet sitt sanne anti-folkelige og anti-demokratiske ansikt ved å stille seg på rasistenes side.

Den svenske imperialismen viser altså at den villig forsvarer rasistenes rett til å hetse de dypere lagene av massene, da særlig muslimske masser. Men akkurat som i Frankrike viser de spontane opprørene i Sverige at massene ikke finner seg i hva som helst og at det er rett å gjøre opprør.

Referanser:
Bilbranner og steinkasting i Malmö etter koranbrenning (nrk.no)