Offentliggjorte e-poster viser motivene for krigen mot Libya.

Den siste tiden har en rekke av Hillary Clintons e-poster blitt offentliggjort. Det ble avslørt at Clinton brukte en privat e-postserver for å gjennomføre offisiell virksomhet. Dette førte til at journalist Jason Leopold saksøkte i henhold til “Freedom of information act”. Han fikk medhold og utenriksdepartementet ble beordret til å frigi alle Clintons arbeidsrelaterte e-poster. Arbeidet med frigjøringen av dokumentene vil fortsette ut januar.

Noen av disse e-postene dreier seg om Libya. Her er et oversatt utdrag:

“Det er enighet om at Frankrike har økonomiske interesser på spill. Den 2. april 2011 sa kilder med tilgang til rådgivere til Salt al-Islam Gaddafi i streng fortrolighet at mens frysing av Libyas utenlandske bankkontoer presenterer Muammar Gaddafi med alvorlige utfordringer, så er likevel hans evne til å utstyre og opprettholde sine væpnede styrker og etterretningstjenester intakt.

Ifølge sensitiv informasjon som er tilgjengelig for disse personene, har Gaddafis regjering 143 tonn gull, og et tilsvarende beløp i sølv. I slutten av mars 2011 ble disse bestandene flyttet til Sabha (sørvest i retning av den libyske grensen til Niger og Tsjad); de ble tatt fra hvelvene i den libyske sentralbanken i Tripoli.

Dette gullet var akkumulert før opprøret og var ment å bli brukt til å etablere en pan-afrikansk valuta basert på den libyske gylne dinarer. Denne planen ble utformet for å gi de fransktalende afrikanske land et alternativ til franske franc. (Kommentar fra kilde: Ifølge kunnskapsrike enkeltpersoner har denne mengden av gull og sølv har en verdi på mer enn $7 milliarder. Franske etterretningsoffiserer oppdaget denne planen kort tid etter at det nåværende opprøret begynte, og dette var en av de faktorene som påvirket president Nicolas Sarkozys beslutning om å involvere Frankrike i angrep på Libya).

I henhold til disse individer er Sarkozys planer drevet av følgende problemer:
a. Et ønske om å få en større andel av Libyas oljeproduksjon,
b. Økt fransk innflytelse i Nord-Afrika,
(UKLASSIFISERT US Department of State sak nr F-2014-20439 Doc No. C05779612 Dato: 12/31/2015 UKLASSIFISERT US Department of State sak nr F-2014-20439 Doc No. C05779612 Dato: 12/31/2015)
c. Forbedre hans interne politiske situasjonen i Frankrike,
d. Gi det franske militæret en mulighet til å hevde sin posisjon i verden,
e. Adressererådgivernes bekymring for Qaddafis langsiktige planer om å fortrenge Frankrike som den dominerende makt i fransktalende Afrika."

Kilde: http://www.foreignpolicyjournal.com/wp-content/uploads/2016/01/110402-France-client-gold-State-Dept.pdf

Les mer: http://edition.cnn.com/2015/12/31/politics/clinton-email-release-state-department-behind/

Tjen folket Media

Hvordan bidra til kampen?

Medlemskap

Ta kontakt

Pengestøtte

Gi på konto

Nyhetsbrev

Arbeidere og undertrykte i alle land, forén dere!