1

Gjør antifascisme til normalen

For revolusjonære i norge burde denne sommeren være en vekker. Forsvar av våre gater og torg mot fascismen, må være en svært høy prioritet. Og for kommunister må det skje parallelt med å bygge en sterk og militant kommunistisk bevegelse.

Skrevet av en aktivist

Nazistene samla så mange de kunne klare fra Norge og Sverige i Kristiansand 29. juli for en uanmeldt demonstrasjon, selv om de hadde annonsert at de skulle til fredrikstad. Nazistene kunne da skryte om en “vellykket” demonstrasjon. En vellykket demo 5 timer unna Fredrikstad, hvor antifascister og lokalbefolkninga var klar for å stoppe dem og deres patetiske marsj. I Kristiansand kunne de skremme barnefamilier og eldre.

Nazistene kunne stort sett gå i fred, og nyte godt av at deres venner i politiet som slo ned på all spontan motstand. Motstand fra fra lokale folk som uten frykt sto opp mot de 60 nazistenes feige forsøk på å markere styrke. All ære til heltene i Kristiansand som gir inspirasjon til kampen.

Som eskorte hadde nazistene politi. Politi som hevdet de ikke turte å stoppe nazistene, selv om de gikk med pistol på hofta – og selv om de sto klare der nazistene møtte opp utenfor sentrum.

Nazistenes forsøk på å vise styrke har tent en gnist i langt flere enn de som allerede er antifascister. Mange fler ser nå nazistene som en levende og konkret fiende. Det har vært en vekker for tusenvis av folk. Dette har vist seg gjennom at militant ungdom i Kristiansand nå går sammen og organiserer seg for motstand. Det ser også ut til å ha slått ut i at at fascistiske minipartier har blitt angrepet.

I Arendal ble “Stopp islamiseringen av Norge” tvunget til å forlate byen etter at ungdommer konfronterte deres rasistiske provokasjon på “Arendalsuka”.

I Oslo har det fascistiske initiativet Alliansen, med snobben Hans Lysglimt Johansen i spissen blitt konfrontert fysisk, noe som fikk nasjonal oppmerksomhet og sparket liv i internettfascistenes hylekor.

Mediaklovnen Max Hermansen har også ved flere anledninger blitt konfrontert av forbipasserende på sin stand på Karl Johan i Oslo. Hermansens voldsalarm har blant annet blitt knust i det han febrilskt forsøkte å utløse den med et norsk flagg, uten hell. Natt til søndag 20. august ble hele boden hans rasert og ødelagt.

Disse hendelsene bør tjene som advarsler til alle rasistiske og fascistiske provokatører om at det ikke er mulig for dem å være trygge, selv i norges mest overvåka og polititette gate. Og det bør tjene som inspirasjon til alle som tar antifascisme på alvor.

Fascistenes angrep øker. Nazistene utgjør en direkte fysisk trussel mot svært mange mennesker. Rasisme og fascistisk organisering normaliseres av den norske staten, media og politi. Derfor bør den røde ungdommen og alle antirasister normalisere det motsatte; den militante antifascismen! La oss slå tilbake – hardere, smartere og mer effektivt!

Lenge leve den antifascistiske kampen!