Klassekampens historie i bilder er en artikkelserie i 16 deler redigert av aktivister i Tjen Folket Media basert på fotoessayet “Pages from the History of Class Struggle”, opprinnelig publisert i tidsskriftet A World To Win nr. 26/2000.
Samfunnets historie er en historie om klassekamp. Den er ikke skapt av rikfolk og generaler, selv om det er seierherrene som forteller om begivenhetenes gang. Det er folkemassene som skaper historien, gjennom deres ukuelige motvilje mot å akseptere tingene sånn som de er, og gjennom deres heroiske kamp mot undertrykking og utbytting.
Fremstillingen av denne mange tusen år gamle sagaen må nødvendigvis bli oppstykket og fragmentarisk, den kan bare hinte til de utallige dramatiske kampene som har skjedd til forskjellige tider og på forskjellige kontinenter.
Imidlertid håper vi at disse bruddstykkene kan bidra til å illustrere Engels’ observasjon av at det arbeidende folket i alle av verdens hjørner rent faktisk er hverandres utvidede slekt og familie – at deres hjerter slår som ett, at vår klasse, det internasjonale proletariatet, er én klasse med én felles interesse, som er å gjøre slutt på klassesamfunnet og skape en kommunistisk verden.
Kapitteloversikt
- Innledning
- Primitive samfunn og fremveksten av klasser
- Despotisme og slavesamfunn
- Føydalisme
- Den gryende kapitalismen
- Proletariatets fødsel
- Borgerskapet tar makten, proletariatet entrer scenen
- Kapitalismen vokser – kolonialisme og motstand
- Imperialisme – krigens og revolusjonens æra
- Ut av verdenskrigens ruiner – revolusjon og verdens første sosialistiske stat
- Fascisme, anti-fascisme og andre verdenskrig
- Det kinesiske folket reiser seg!
- Den proletariske verdensrevolusjonens stormsentre
- Småborgerlige vyer og desillusjon
- Verdensfolkekrig og ny imperialistisk offensiv
- Verden i dag
- Leve folkekrigen! Leve den nye bølgen av proletarisk verdensrevolusjon!
- Redaksjonens etterord
Kjære leser,
Vi trenger din støtte for å fortsette å eksistere, og for å utvikle arbeidet videre. Vi trenger penger til lagringskapasitet, programvare og annen drift.
Liker du det vi skriver? Støtt oss da gjerne med et bidrag, stort eller lite, og gjør det gjerne til en fast støtte. Vi ønsker også tips og artikler velkommen, og vi setter stor pris på at du deler våre saker videre.
Ønsker du kontakt med andre revolusjonære? Skriv til oss gjennom vårt kontaktskjema, og vi formidler kontakt. Vi oppfordrer til å være varsom på nett, og anbefaler å bruke kryptert e-post samt TOR eller VPN.