1

Over hele USA fortsetter demonstrasjoner og opptøyer

NRK melder om demonstrasjoner over hele USA etter det rasistiske politidrapet

Demonstrasjonene fortsetter i en rekke byer i USA

Det hvite hus ble stengt, etter demonstranter brøt seg gjennom sperringer og demonstrantene havnet i kamper med Secret Service, presidentens livvakter. NRK melder at 60 medlemmer av Secret Service er skadet. Over hele landet har politibiler stått i brann. Folk har stormet og plyndret butikker. Minst 1699 personer er arrestert, men tallet er sannsynligvis allerede større. Folkets raseri slår hardt ut mot alle representanter for undertrykkingen, og folk har stormet og angrepet bygninger knyttet store kapitalistiske selskaper og til borgerlig media som gang på gang sprer skremselspropaganda mot folkets opprør.

Bilde: butikken target plyndret av demonstranter

I New York kjørte politiet gjennom en folkemengde av demonstranter for å forsøke å jage dem vekk. Samme dag svarte noen i Denver med samme mynt og kjørte inn i opprørspoliti med sin egen bil.

Video av hendelsen i New York:

https://www.youtube.com/watch?v=2v0dc44El5U

I Minneapolis viser borgermesteren, som har grått krokodilletårer, at han ikke står på massenes side. Han har heller innført portforbud mot massenes opprør i byen.

Flere drept

I Indianapolis er 3 demonstranter skutt og drept. I Minneapolis ble en person skutt av en butikkeier. I St. Louis ble en demonstrant overkjørt.

En politimann ble i Oakland skutt og drept under protestene.

Folket er villige til å kjempe tross enorme risikoer, og demonstrantene som er drept føyer seg inn blant alle de som den amerikanske staten dreper i forsvar av den kapitalistiske og rasistiske ordningen, som undertrykker sitt eget folk, og særlig svarte folk og minoriteter.

Militæret satt inn

Nasjonalgarden, USAs militærpoliti er satt inn, for første gang siden opptøyene i Los Angeles i 1992. 500 soldater er satt inn i Minneapolis.

De reaksjonæres hykleriske kritikk

På grunn av den voldelige utviklingen bruker de reaksjonære plyndringen og volden for å stemple demonstrantene. Men massene viser at de ser på volden som rettferdig og nødvendig. Borgerlig media gir aldri de utallige tilfellene av slik politivold oppmerksomheten det fortjener. Først når folkets opprør blusser opp kan ikke media se bort. Men da forsøker de å legge fokus på plyndring og vold. Men massene lar seg ikke stoppe og kjemper videre. Selskapene som blir plyndra, plyndrer selv sine ansatte hver dag. Og den amerikanske imperialismen plyndrer hele verden og undertrykte folk i USA. Dette vet massene. Når kameraene ser en annen vei dreper amerikanske politifolk hver dag. Massene har derimot ingenting å skamme seg for når de utøver vold. Det er rett å gjøre opprør mot reaksjonære!

Presidenten ønsker forbud mot antifascister

Hva formålet med denne propagandaen er viser seg nå tydelig. Søndag uttalte ifølge NRK Donald Trump at han ønsker å erklære antifa som en terrorgruppe. Og anklager gruppen for å stå bak opptøyene. Med andre ord ønsker han å forby antifascistisk organisering. Dette kravet som de siste årene har vært vanlig blant høyrevridde politikere i USA har ofte av kritikere blitt påpekt som rart med tanke på hvor ustrukturerte og løse gruppene med det navnet i USA ofte er. Men det at det ikke finnes en enkelt og sammenhengende organisasjon bak navnet, men en eller flere løse bevegelser bak, gjør bare at et slikt krav kan medføre ennå bredere represjon. Trumps veldig brede stempling av hva som er antifa tyder også på det samme.

TFM om saken fredag:

USA: Opptøyene og protestene fortsetter i George Floyds navn

Kilder

Militærpolitiet klare til å rykke inn

Nasjonalgarden settes inn i Minneapolis og St. Paul

Demonstrasjonene fortsetter i en rekke byer i USA

Anser Antifa som terrororganisasjon

Rioting across the nation leaves cities reeling as hundreds arrested, National Guard called in, businesses damaged and at least 3 dead

3 shot, 1 dead amid protests in Indianapolis

Man fatally struck by FedEx truck during George Floyd protests in St. Louis

Videos show NYPD police cruisers mowing down protesters