1

Stopp utleveringa av irske republikanere!

Av redaksjonen for Anti Imperialist Action – Ireland, publisert 22. oktober 2020.

Oversatt for Tjen Folket Media av en bidragsyter.


To irske republikanere står foran fristatens rettssaler på oppdrag fra britisk imperialisme, siktet for falske anklager i et forsøk på å utlevere dem til torturleirer.

Britisk imperialisme vil utlevere republikaneren Liam Campbell fra Louth fylke til Litauen, et land han aldri har vært i, i en rettssak hvor høyesterett har avgjort at det ikke er noen spørsmål å besvare.

Britisk imperialisme vil utlevere republikaneren Ciarán Maguire fra Dublin til deres torturleir Maghaberry fengsel i okkuperte Irland, der de allerede har utlevert kameraten hans Seán Farrell. Begge to blir forfulgt for falske politiske anklager og burde bli løslatt umiddelbart. På oppdrag fra britisk imperialisme blir Ciarán Maguire nå holdt som republikansk fange av fristaten i Portlaoise fengsel mens rettssaken pågår.

Utlevering er et problem som republikanere kan forene seg rundt og arbeide sammen for å motsette seg. Den republikanske familien bør tale med én klar røst om dette problemet, og det budskapet er at ingen irsk republikaner skal møte utlevering.

Rop ut om Liam og Ciarán nå – stopp utleveringa av irske republikanere!