1

Trondheim: Hallik med millionomsetning

Med en lovlig omsetning på over 13 millioner kroner er Trondheims prostitusjons- og sexklubb-konge Tom Ketil Krogstad igjen siktet for hallikvirksomhet. I full offentlighet har Krogstad fått fortsette å gjøre god butikk på kvinnekroppen. Media har behandlet ham som en slags kjendis og han har opptrådt som sponsor for studenter og andre.

Club 4-sjef pågrepet og siktet for hallikvirksomhet

Krogstad ble arrestert onsdag 28. oktober da politiet mener han har vært mellommann for prostituerte og horekunder. Dette er ikke første gang. Krogstad har sittet i fengsel for hallikvirksomhet tidligere.

Krogstad har bygget opp et konglomerat av sexbutikker, “sexklubben” Club 4 og masasjeinstitutt formelt eid av kona. Alt er skjedd i tilnærmet full offentlighet, med myndighetene og politiet som tilskuere. 

Adresseavisen skriver:

“Eierselskapet hadde i fjor en omsetning på 13,2 millioner kroner og et overskudd før skatt på 372 000 kroner, viser tall fra Brønnøysundregistrene.”

Krogstads forretningsvirksomhet har åpenbart, og tidligere beviselig, fungert som skalkeskjul for prostitusjon. Det kan også ha fungert som hvitvasking av penger fra slik og annen kriminalitet. Krogstad har organisert “gang bang” i kjelleren på en av sine butikker, der menn har betalt penger for å få tilgang til kvinner, men der dette er blitt framstilt som noe annet enn prostitusjon.

Bilde: Krogstad intervjues av studenter og fremstiller seg som en idealist for fri sex.

Kvinnegruppa Ottar anmeldte Krogstad for hallikvirksomhet i januar i år, og det er på bakgrunn av dette og oppslag i media at politiet har gått til siktelse.

I årene 2000 til 2002 var det mye oppmerksomhet rundt massasjeinstituttet “Fun time”, som Krogstad sto bak, selv om det formelt – slik flere av butikkene – var eid av kona. Horekunder ble tatt på fersken der, og massasjeinstituttet hadde blant annet senger med rosa sengetøy og blonder, selv om Krogstad overfor media benektet at det foregikk noe annet enn massasje.

“Sexklubben” drevet av halliken ble avslørt som et sted der det foregikk prostitusjon, og også ulovlig alkoholservering og misbruk av mindreårige. Denne klubben finnes fortsatt, men er flyttet ut av Trondheim sentrum til en brakkerigg utstyrt med videokamera som sikkerhet.

Prostitusjon er vold mot kvinner. Prostitusjon og porno er salg av kjønn og kropp, hvor kapitalisme og patriarkat igjen forenes i å undertrykke kvinner og opprettholde et avskyelig system. I tilfellet med Tom Ketil Krogstad ser vi hvordan den borgerlige staten er ute av stand eller uvillig til å forsvare selv sine egne lover mot åpenlys organisert kriminalitet. Kvinnekampen kan ikke føres innenfor systemets rammer, da det er systemet som utøver kvinneundertrykkinga.

Referanser

Politijakt på Club 4-penger (Adresseavisen, 2001)

15-åring misbrukt i sex-klubben (Dagbladet, 2001)

– «Finere» horekunder fikk VIP-service (Dagbladet, 2001)

– Tok sex-kunder på fersken (VG, 2001)

Fun Time kastes ut (NRK, 2001)

Club 4-tyveri for retten (Adresseavisen, 2002)

Club 4-sjef Tom Ketil Krogstad pågrepet og siktet for hallikvirksomhet (Nettavisen, 2020)

Politiet etterlyser tips i Club4-saken: – Vi ser alvorlig på det som har kommet fram (Fremover, 2020)