1

Tyrkia: Revolusjonære satt fyr på senter for barnemishandling

Bildet er et illustrasjonsbilde og ikke fra selve aksjonen.

Den 15. desember satt militante fra TKP/ML fyr på et av byggene til Stiftelsen Ensar (Ensar Vakfı) i Maltepe, Istanbul. Stiftelsen er hovedsakelig en institusjon for “religiøs utdanning” og er anerkjent og støttet av den tyrkiske staten. Stiftelsen Ensar er notorisk for barnemishandling, og i 2016 alene ble hele 45 barn seksuelt misbrukt på stiftelsens sentre.

Aksjonistene dedikerte aksjonen til martyrene Rosa og Asmin, som ble udødeliggjort i Dersim. I en uttalelse om aksjonen står det:

Stiftelsen Ensar, en forlengelse av det råtne fascistiske systemet, har blitt kjent for seksuelle overgrep mot barn og ble dermed vårt angrepsmål. Stiftelsen Ensar bidrar til at barneovergrep og ‘femicide’ øker dag etter dag. De mest motbydelige angrepene og torturen av barn, kvinner og revolusjonære krigere er en systematisk politikk for den fascistiske ordenen.

Tyrkisk fascisme øker angrepene sine på revolusjonære kvinner på alle nivåer. Det ser vi klart og tydelig fra massakrene på våre kvinnelige kamerater som kjemper mest. Vi ser det på torturen de blir utsatt for, som er livnært av det patriarkalske systemet. Kameratene Rosa og Asmin, som ble martyrer i Dersim, har blitt et symbol for kvinners frigjøringskamp. Halshuggingen av kamerat Asmin blotter sannheten om den inhumane torturen som blir utført mot våre kvinnelige kamerater. Fra det som skjedde med Perihan Colak og Ekin Wan, ser vi angrepene som blir utført mot kvinner som viser kampvilje og militans. Vi fortsetter å kreve rettferdighet i dag, akkurat som før. Kameratene Rosa, Asmin, Free, Deniz, Nubar, og Muharrem er udødelige. Vi krever rettferdighet for våre martyrer og det skal vi fortsette med.

(Vår oversettelse)

Etter at flere kadre har blitt martyrer den siste perioden, har aksjonene til TKP/ML og folkehæren TİKKO bare økt i antall og omfang. Dette viser klart og tydelig besluttsomheten og enheten i partiet. Det viser at drapet på kamerater bare livnærer revolusjonen, som brensel på revolusjonens flammer. Det den siste perioden har vist oss, er at dette er starten på et nytt oppsving i folkekrigen i Tyrkia.

Kilder:

TKP/ML militants set the rapist Ensar Foundation on fire in Maltepe Istanbul

Happenings in the People’s War in Turkey 14 to 20 December