1

Solidaritet med de straffede antifascistene

Kampkomiteen har publisert et innlegg skrevet av aktivster i Oslo, og skriver at redaksjonen stiller seg fullt ut bak budskapet og at de oppfordrer leserne til å spre den viktige oppfordringen. Videre oppfordrer de folk til å ta kontakt for å bidra eller om en er rammet av politiets forfølgelse som følge av kampene mot SIAN.

Vi gjengir her hele innlegget: 

Kampene mot SIAN 2020 – en for alle – alle for en!

Skrevet av aktivister i Oslo

Sommeren 2020 vil ikke bli husket for fint vær og festivalopplevelser. Sommeren 2020 i Norge vil bli husket fordi arbeiderklasseungdom skrev et lite stykke antifascistisk historie. Ikke med penn og papir, men med sine egne never, sine kropper og sitt energiske hat mot fascismen!

Fascistenes provokasjoner ble ikke møtt med politikernes såkalte “antirasisme”: vendte rygger og pinlig taushet. Den ble ikke møtt med ballonger og grillfest. Nei, SIAN og deres angrep på folket ble besvart med motstand. Hundrevis av ungdommer og antifascister bidro til å gjøre SIANs fascistiske norgesturne 2020 til en total fiasko for dem. 

Mange av våre venner, sommerens kjempere, må nå betale en pris. En pris i form av bøter og fengselsstraffer. La oss gjøre som vi gjorde i sommer: stå skulder til skulder mot fascistene – en for alle – alle for en!

Støtte til de som må sone fengselsstraffer

I vinter har det blitt gjennomført en rekke rettssaker mot antifascister som deltok i demonstrasjonene mot SIAN. Noen har fått skyhøye bøter, andre fengselsstraffer, på alt fra 20 dager til 4 måneder. Bøtene og fengselstraffene brukes som et verktøy for å kneble oss og demotivere oss. Derfor er det spesielt viktig å slå ring rundt våre rammede venner og å ikke la noen stå alene mot statens represjon og straff. 

Vi vet hvem som står på riktig side i historien. Vi vet hvem som kan gå med hevede hoder! Vi kjenner noen av de rammede antifascistene, men langt fra alle. Vi vet at mange av de straffede er uorganiserte. Derfor oppfordrer vi dere som står ovenfor bøter og fengselsstraffer til å ta kontakt med oss. Sommerens kamper var vårt felles verk, dermed er også solidaritet med de som nå må betale prisen vårt felles ansvar!

LEVE KAMPENE MOT SIAN 2020!

SOLIDARITET MED DE STRAFFEDE ANTIFASCISTENE!

FRIHET FOR ALLE POLITISKE FANGER!