1

Brasil: Helsekomiteen krever vaksiner for alle

Bilde: Helsekomitten i protest gjennom gatene i Pinhais.

Publisert av A Nova Democracia 16.01.2021.


Helsekomitteen krever vaksine for alle og sørger over 200 000 mennesker som er døde av covid

Helsekomitteen for folkets forsvar for Pinhais (Defesa de Popular Pinhais/PR) organiserte sist søndag en aksjon sammen med innbyggerne av regionen for å sørge over de 200 000 menneskene som har dødd på grunn av covid-19, og for å kreve en vaksine for alle som tiltak for å begrense pandemien, som ved begynnelsen av året har nådd rekord i antall døde og smittede i landet.

Formålet med aktivitetene var å sørge over ofrene av pandemien og fordømme den brasilianske statens ignoranse i hvordan de har håndtert denne helsekrisen. En slik neglekt at den absolutte mangelen på hastverk fra Bolsonaro-regjeringen/-generalene og de lokale myndighetene for å sørge for massevaksinering som i dette globale vaksinekappløpet kunne gjort endelig slutt på dette marerittet for folket, er åpenlys. 

Utdeling av brosjyrer 
Innbyggere snakker og viser støtte for aksjonen

Komiteen gikk gjennom de travleste gatene i regionen med en stor fane med slagordet “sørger over de 200 000 døde av covid-19!” og “Vaksine for alle nå!” I løpet av turen ble også flygeblader delt ut fra hus til hus, samtidig som de snakket med innbyggerne og handelsmenn, som i tillegg til andre støttemarkeringer også ville markere sin sorg og harme ved å henge svarte kluter i sine hjem og forretninger. Til slutt ble en fane hengt opp i et torg i nabolaget. 

Beboere setter opp svarte kluter og bånd for de 200 000 døde som er drept av covid-19 og den brasilianske staten.
Beboere setter opp svarte kluter og bånd for de 200 000 døde som er drept av covid-19 og den brasilianske staten

Helsekomitteen til Pinhais/PR fortsetter å organisere massene i kampen for sine rettigheter, gjennom aksjoner for å forhindre coronaviruset og den økonomiske krisen. Gjennom 2020 har de distribuert hundrevis av hygiene- og beskyttelsesmaterialer, promotert folkelige basarer, møter for beboere, tiltak for offentlig helse og politisk fordømming, innsamling og distribuering av matkasser og ukentlige gratis utdelinger av måltider til innbyggere i regionen.

Fane satt opp av helsekomitteen “Kjemp for de tusenvis av døde av covid-19! Vaksine for alle!”