1

Tyskland: Rasistisk politidrap

19 år gamle Qosay Sadam Khalaf døde 6. mars, etter å ha blitt arrestert av politiet i Delmenhorst, mistenkt for bruk av narkotika.

Khalaf blei arrestert av sivilpoliti i Wollepark i Delmenhorst på kvelden 5. mars, og han døde på sykehuset neste dag. Khalaf skal ha motsatt seg arrestasjon og han skal ha slått til en politibetjent, og politiet skal ha brukt pepperspray. Etter dette blei Khalaf dårlig og politiet hevder at han da nekta å ta imot legehjelp. Dette benektes av en venn som blei arrestert sammen med han, Khalaf skal flere ganger ha bedt om legehjelp, men ikke fått det. Dem Volke dienen skriver at i området der det skjedde, tror ikke folk på politiets framstilling, og det fortelles om urettmessige kontroller og om politivold: 

“Venner av Qosay Sadam Khalaf mener at han blei slått i politicella. Og det er ikke grunnløse påstander. Flere unge rapporterte at dette er noe som skjer.»

«Som vi alle vet i Delmenhorster, gjør politiet følgende med unge som motarbeider dem: de tar dem med til vakten, låser dem inn i ei celle og slår dem fem, seks eller syv ganger.»

Delmenhorst

Nabolaget Wollepark i Delmenhorst.

Det tyske migrantarbeiderforbundet (AGIF) sier i en uttalelse at Khalaf blei myrda av det tyske politiet. De skriver at “politiets vold fortsetter i Tyskland. 6. mars blei den 19 år gamle innvandreren Qusay Sadam Khalaf, som bodde i Delmenhorst sammen med vennene sine, forsøkt arrestert av politiet i en narkotikakontroll.» 

De skriver videre at ”rasistisk vold alltid er på dagsorden i Tyskland. Med den tyske statens systematiske massakrer i midten av 1900-tallet i nyere tid fortsetter angrepene på oss innvandrere og våre liv hvert år. NSU-drapene,1 Solingen-massakren,2 drapet på Oury Jalloh,3 og siden 1990-tallet er 160 varetektsfengsla mennesker ennå ikke gjort rede for.”

De avslutter uttalelsen med: «Som det tyske migrantarbeiderforbundet (AGIF) ber vi alle progressive elementer om å øke kampen mot rasisme og politivold.» 

Obduksjonen har ikke vist tegn til ytre vold, men Dem Volke dienen skriver at familien har begjært en ny, uavhengig, obduksjon, noen som tyder på lite tillit til den ”konstitusjonelle staten”. Som også drapet på Oury Jalloh viste, kan en ikke stole på politiets løgn og obduksjonsrapporter. Drapene på Oury Jalloh og Ahmad A. er også eksempler på at politiet har brukt vold mot varetektsfengsla innvandrere, der staten igjen og igjen har hindra etterforskning. Dette er ikke “ulykker”, rasistisk vold er en integrert del av imperialismen. Og vold retta mot klassen vår rammer særlig innvandrere, som opplever hardere utnytting og undertrykking gjennom den imperialistiske sjåvinismen de lider under.

Etterforskninga er for å ivareta “nøytraliteten” overført til politiet i Oldenburg og politisjefen der mener påstandene om politivold i varetekt som «absurd» og «vanærende» og at «en tragisk ulykke skal ikke brukes til å spre hat og hets mot politiet.» 

Qosay Sadam Khalaf ville trolig fremdeles vært i live om ikke det hadde vært for denne politiaksjonen, og i områdene rundt Wollepark fordømmes drapet, navnet hans er malt på flere bygninger og det står også skrevet at politiet er ansvarlig for hans død. 

Det har vært protester i flere tyske byer for Qusay Sadam Khalaf, og flere av demonstrasjonene er holdt i forbindelse med den internasjonale dagen mot politivold 15. mars.

Oldenburg
Oldenburg
Leipzig
Frankfurt
Frankfurt