1

India: Vellykka angrep fra PLGA

Folkekrigen i India: Alvorlig angrep mot reaksjonære sikkerhetsstyrker – minst 20 drept 

Søndag 4. april utførte Folkets Geriljafrigjøringshær (PLGA) et bakholdsangrep mot den gamle indiske statens sikkerhetsstyrker, minst 22 av de reaksjonære styrkene ble drept.

Angrepet hendte i Bijapur-distriktet i delstaten Chattisgarh. Etter å ha mottatt etterretningsinformasjon om at det var maoistiske styrker i området, iverksatte reaksjonen en “søk og ødeleggelsesoperasjon”, 1500 til 2000 personell fra District Reserve Guard (DRG), Cobra Forces, Special Task Forces (STF) og Central Reserve Police Forces (CRPF) var mobilisert til å søke området.

I løpet av operasjonen blei ei gruppe reaksjonære sikkerhetsstyrker bestående av minst 400 personell bakholdsangrepet i det kuperte terrenget i regnskogen, nær landsbyen Jonaguda. I følge forskjellige borgerlige indiske medier, omringa 1. bataljon av PLGA de reaksjonære styrkene fra tre sider etter de første skudda blei avfyrt, og låste dem i posisjonen sin. 

Med bruk av lett maskingevær (LMG) og improviserte bomber (IED), var PLGA soldatene i stand til å hindre reaksjonens bruk av helikopter og påførte den store tap. Etter  innledende vurderinger av den fem timer lange konfrontasjonen, kunngjorde reaksjonen at PLGA klarte å drepe minst 22 personer fra sikkerhetsstyrkene, skade over 30 og konfiskere utallige våpen, ammunisjon og utstyr. 

Borgerlige medier motsier hverandre delvis i sine uttalelser om tallet på maoistiske soldater som døde under konfrontasjonen, tallene varierer fra 2 til 12 døde maoister. 

Kilder

https://theprint.in/india/over-250-maoists-trapped-forces-why-chhattisgarh-encounter-led-to-high-casualties/633959/

https://timesofindia.indiatimes.com/india/chhattisgarh-attack-400-maoists-ambushed-security-personnel-from-three-sides/articleshow/81897693.cms