1

Bolkesjø: Politiet henlegger nok et politidrap

Bilde: Illustrasjonsbilde fra øvelse ved polithøgskolen, uten forbindelse til Bolkesjø-saken. Innfelt bilde i saken av enke Ksenila Dalen.

Tor Henning Dalen ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø i Notodden i september i fjor. Saken mot de to politibetjentene er nå henlagt, til enke Ksenila Dalens fortvilelse.

Til Dagbladet sier hun at man ikke skal bli enke som 35-åring, og at det er helt unormalt for barn å miste sin far før de engang er fylt 2 år.

Tor Henning Dalen ble drept med fem skudd i brystet, magen og beinet. Enken beskriver ham som en myk og snill mann. Hun sier at hun ikke egentlig er overrasket over henleggelsen, men at hun reagerer på den og at hun og advokaten skal klage på den.

Politiets utrykning skjedde på grunnlag av et varsel fra helsepersonell som sa at Dalen ville ta sitt eget liv med piller og alkohol. Det var med andre ord en utrykning som i teorien skulle hjelpe et suicidalt menneske. Enken er sikker på at mannens død kunne vært avverget om politiet hadde orientert seg bedre før de tok seg inn i huset hvor de konfronterte avdøde.

Tjen Folket Media har tidligere skrevet om at antall drepte av politiet har økt markant i Norge de siste ti årene. Dette var uhyre sjelden før, det gikk mange år mellom hver gang, men de siste årene har det skjedd flere ganger i året. Politiet skyter mennesker, og flere ganger har det vært folk som er psykisk syke, og forøvrig er det som regel snakk om arbeidere og fattigfolk.

Vi sender varme tanker til de etterlatte etter Tor Henning Dalen, og oppfordrer våre lesere til å støtte og å delta i kampen for rettferdighet for Dalen og andre ofre for politiet, mot politiet og mot Spesialenheten som nesten alltid henlegger saker mot politifolk.

Les også

Referanser

Enka reagerer: – Livet er ødelagt

Skutt av politiet – døde: Saken henlagt

Mann drept av politiet på Bolkesjø – saken henlagt

Politiet frigir navnet på avdøde i Bolkesjø

De dødelige politiskuddene